Sterlinin dolar karşısında güç kaybetmeye devam etmesi bekleniyor

Sterlinin dolar karşısında güç kaybetmeye devam etmesi bekleniyor

İngiliz sterlininin ABD doları karşısında zayıflamaya devam etmesi bekleniyor.

A+A-

İngiliz sterlini, Eylül ayında ABD doları karşısında son bir yılın en kötü ayını yaşadı ve stratejistler yılın geri kalanı için de iyimser değiller.

Sterlin, Eylül ayında ABD doları karşısında %3,75 değer kaybetti. Euro karşısında değer kaybı %1,26 olarak gerçekleşti ve bu Aralık 2022'den bu yana görülen en zayıf performansı sergiledi.

GBP, ABD doları karşısında son 30 günde yüzde 4,14 değer kaybetti. 

Capital Economics'ten Ashley Webb ve Joe Maher, sterlinin yıl sonuna kadar 1,20 dolara düşeceğini tahmin ediyorlar. Bunun nedeni, ABD ya da Euro bölgesine kıyasla daha düşük faiz beklentilerinden ziyade küresel manzara. Ekonomistler Ashley Webb ve Joe Maher yayınladıkları yatırımcı notunda, "İngiltere'de faiz oranları 2024'ün sonlarına doğru düşürüldüğünde, oranları yatırımcıların beklediğinden daha fazla ve daha hızlı düşürüleceğinden şüpheleniyoruz" dedi ve 2025 sonunda %4,5 olan mevcut beklentiye kıyasla 2025'te %3'e düşürüleceğini tahmin etti.

Goldman Sachs'ın G10 FX stratejisti Michael Cahill de sterlin konusunda aynı şekilde olumsuz düşünüyor ve 1,20 doların altında bir işlem öngörüyor.

Cahill, "Sonbahara geri döndük ve PSL'leniyoruz - Sterlin Kayıplarını Tahmin Ediyoruz," dedi. Bunun başlıca nedeninin BOE'nin son kararlarının büyümeye ve son gelişmelere daha büyük resme göre öncelik veren güvercin bir eğilim göstermesi olduğunu söyledi.

Cahill, "Ya daha fazla enflasyon toleransına izin verdikleri için zaman içinde daha az kısıtlama getiriyorlar ya da son konjonktürel veriler düşündüğümüzden daha fazla konjonktürel gerilemenin gerçek bir işareti. Her ikisi de para birimi için olumsuz" diye konuştu.

GBP/USD şu sıralanrda 1,2068 seviyesinde.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler