The Telegragh gazetesinin kaynak belirtmeden verdiği habere göre, İngiltere Merkez Bankası (BoE) bugün yapılacak Para Politikası Komitesi toplantısında faizleri negatif bölgeye itmeyi değerlendirecek.
BoE halihazırda, ihtiyaz olması halinde Britanya’da negatif faizleri nasıl çalışacağını gözden geçirmekte ve negatif faizlere ne kadar hazırlıklı oldukları konusunda bankalar ile görüşüyor. Ekonomistler ise BoE’nin yakın bir zamanda negatif faize geçeceğini öngörmüyorlar.
Sun gazetesi ise BoE’nin ekonomiyi desteklemek için parasal genişleme programında beklentilerden çok daha büyük bir artışa gideceğini öne sürdü. İsminin açıklanmasını istemeyen bir kaynağa dayardırılan habere göre BoE, parasal genişleme programını 100 milyar GBP olan beklentilerden daha fazla 150-200 milyar GBP artırabilir.
Ekonomnistler, BoE Para Politikası Komitesi’nin tahvil alım miktarını 100 milyar GBP artırarak 845 milyar GBP seviyesine çıkarmasını bekliyorlar.







