Bank of America, altının ons fiyatının 4.000 dolara yaklaşmasıyla birlikte yatırımcılara temkinli olma çağrısı yaptı. Kurum, Pazartesi günü müşterilerine ilettiği notta, altındaki güçlü rallinin teknik olarak “yorulma” sinyalleri göstermeye başladığını söyledi.
Bu durumun dördüncü çeyrekte fiyatlarda düzeltme ya da konsolidasyon evresine neden olabileceği uyarısında bulundu.

BofA analisti Ciana: Altında teknik sinyaller yükselişin tükendiğini söylüyor
Analist Paul Ciana’nın notunda, “birden fazla zaman diliminde teknik sinyaller yükselişin tükendiğini gösteriyor” ifadesi yer aldı. Banka, altının üst yönlü trendinin artık sürdürülemez olabileceğini ve yeni alıcıların girmesiyle değil, kar realizasyonlarının ön plana çıkabileceğini değerlendiriyor.
Bu uyarı, altının bu yıl yaklaşık yüzde 50’lik performansıyla dikkat çektiği dönemde geldi. Yükselişi besleyen faktörler arasında ABD Başkanı Donald Trump’ın uyguladığı gümrük tarifeleri, Fed’e yönelik politika baskıları ve merkez bankalarının rezervlerinde altına yönelimi bulunuyor. Ancak BofA, mevcut teknik göstergelerin bu ralli için sınırlayıcı olabileceğini vurgulayarak dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Elbette bu uyarı, altının uzun vadeli potansiyelini tamamen reddetmiyor. BofA’nın yaklaşımı, özellikle yüksek performans sonrası düzeltme riskine dikkat çekmek üzerine odaklanıyor. Yatırımcılar için altının temel arz-talep dengesi, merkez bankası alımları ve makroekonomik gelişmeler hâlâ belirleyici olacak.






