BofA'dan çok çarpıcı hisse senedi notu

BofA'dan çok çarpıcı hisse senedi notu

Bank of America'nın (BofA) açıklamasına göre, yatırımcılar son iki haftada hisse senetlerine 40 milyar dolar akıttı ve bu şubat 2022'den bu yana en büyük iki haftalık giriş oldu.

A+A-

Küresel hisse senetleri, ABD enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesinin ardından ekim ayının sonundan beri yükseliyor. Bu durum, merkez bankalarının faiz oranlarını düşürebileceği yönündeki beklentileri arttırıyor. ABD S&P 500 endeksi ve MSCI'nın küresel hisse senetleri endeksi, kasım ayında önemli bir yükseliş kaydediyor. Ancak, Bank of America'ya göre, "Boğa ve Ayı" göstergesi artık hisse senetlerine yapılan talebin yavaşladığını gösteriyor.

Bank of America (BofA) cuma günü yaptığı açıklamada, yatırımcıların 9 Ekim'den bu yana hisse senetlerine 40 milyar dolar aktardığını ve bunun Şubat 2022'den bu yana en büyük iki haftalık giriş olduğunu söyledi.

BofA, haftalık Flow Shows araştırma notunda, finansal veri sağlayıcısı EPFR'den alınan rakamlara dayanarak, salı gününe kadarki dört işlem seansında yatırımcıların hisse senedi fonlarına 16,5 milyar dolar yatırdığını söyledi.

Küresel hisse senetleri, ABD enflasyonunun beklenenden daha hızlı düştüğünü gösteren veriler nedeniyle Ekim ayının sonundan bu yana yükseldi. Bu durum, yatırımcılar arasında merkez bankalarının 2024 yılının ortasından itibaren faiz oranlarını düşürmeye başlayabileceği yönündeki umutları arttırdı.

ABD S&P 500 hisse senedi endeksi .SPX Kasım ayında şu ana kadar %8,6 yükselerek Temmuz 2022'den bu yana en büyük aylık kazancını elde etme yolunda ilerliyor. MSCI'nın küresel hisse senetleri endeksi .MIWD00000PUS, şu ana kadar %8,5 artışla son üç yılın en büyük aylık yükselişine hazır görünüyor.

BofA, nakit fonların hafta boyunca 40 milyar dolarlık girişle yatırımcıları çekmeye devam ettiğini söyledi. Yüksek merkez bankası faiz oranları nedeniyle şu anda cazip getirilere sahipler.

Yatırımcılar tahvil fonlarına 4 milyar dolar yatırırken, yatırım yapılabilir şirket tahvilleri son 15 haftanın en büyük girişiyle 3,1 milyar dolar aldı. Hazine fonlarından hafif çıkışlar oldu.

Bank of America, 'Boğa ve Ayı' göstergesinin, son haftalarda hisse senetlerine yapılan hücumun ardından artık karşıt bir "al" sinyali vermediğini söyledi.

İlgili Haberler