AB Amazon'a yeşil ışık yaktı, iRobot hisseleri fırladı

AB Amazon'a yeşil ışık yaktı, iRobot hisseleri fırladı

iRobot hisseleri Amazon ile olan anlaşmasının AB onayı alacağı haberiyle %39 artışla kapandı.

A+A-

iRobot Hisseleri Avrupa Birliği'nin Amazon'un şirketi 1,7 milyar dolara satın almasını onaylamaya hazırlandığını belirten bir raporun ardından Cuma gününü yaklaşık %39 artışla kapattı.

Reuters Perşembe sabahı konuyla ilgili bilgi sahibi üç kaynağa dayandırdığı haberinde anlaşmanın koşulsuz AB antitröst onayı alacağını duyurdu. Avrupa Komisyonu'nun anlaşmayla ilgili kararını 14 Şubat'a kadar vermesi bekleniyor.

Anlaşma halen ABD Federal Ticaret Komisyonu tarafından inceleniyor. Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Kurumu Haziran ayında anlaşmanın Birleşik Krallık'ta "rekabetin önemli ölçüde azalması" ile sonuçlanmayacağını söyledi.

Amazon hisseleri ise yatay seyretti. Amazon, iRobot'u Ağustos 2022'de tamamı nakit bir anlaşmayla hisse başına 61 dolara satın alma niyetini açıkladı.

Bu satın alma, Amazon'un 2017'de 13,7 milyar dolarlık market zinciri Whole Foods'u, 2021'de 8,45 milyar dolarlık film stüdyosu MGM'yi ve geçtiğimiz Temmuz ayında duyurduğu 3,9 milyar dolarlık sağlık hizmeti sağlayıcısı One Medical'i satın almasının ardından dördüncü en büyük anlaşması oldu.

İlgili Haberler