Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 Endeksi 7 Aralฤฑk 2018’den sonra ilk defa 93 bin puanฤฑn รผstรผnde kapanฤฑล gerรงekleลtirdi. Endeks haftanฤฑn ikinci iลlem gรผnรผnde 1.119 puanlฤฑk artฤฑลla 93 bin 173 puandan kapanฤฑrken hisse senetleri ortalama yรผzde 1.22 oranฤฑnda deฤer kazandฤฑ.
Yรผksek รงฤฑkan iลsizlik rakamlarฤฑna raฤmen gรผรงle seyrini sรผrdรผren endeks gรผn iรงinde en yรผksek 93 bin 303, en dรผลรผk ise 92.478 puanฤฑ gรถrdรผ. ฤฐลlem hacmi ise yรผkseliลi destekler nitelikte 6,5 milyar TL seviyesinde gerรงekleลti
ABD ile mesaj gerginliฤinin yaลandฤฑฤฤฑ dรผn, ikinci seansฤฑn ortasฤฑndan itibaren alฤฑmlarฤฑn gรผรงlendiฤi ve endeksin gรผnรผ artฤฑda kapatmasฤฑna neden olan mali sektรถr endeksleri bugรผn de ortalamanฤฑn รผstรผnde prim yaptฤฑ.







