Borsa gรผne yรผkseliลle baลladฤฑ. Aรงฤฑlฤฑลta BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 18,93 puan artฤฑลla ve yรผzde 0,26 deฤer kazancฤฑyla 7.415,27 puana yรผkseldi.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,09 ve holding endeksi yรผzde 0,25 artฤฑล kaydetti. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en fazla kazandฤฑran yรผzde 1,77 ile biliลim, en รงok gerileyen ise yรผzde 0,39 ile spor oldu.
Dรผn, alฤฑล aฤฤฑrlฤฑklฤฑ bir seyir izleyen Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi, gรผnรผ yรผzde 1,87 deฤer kazancฤฑyla 7.396,34 puandan tamamladฤฑ.
Analistler, kรผresel piyasalarฤฑn, yฤฑlฤฑn son iลlem gรผnรผne karฤฑลฤฑk seyirle baลladฤฑฤฤฑnฤฑ belirterek, ABD Merkez Bankasฤฑnฤฑn (Fed) faiz indirimlerine gelecek yฤฑlฤฑn mart ayฤฑnda baลlayabileceฤine yรถnelik รถngรถrรผlerin gรผรงlรผ kalmaya devam ettiฤini bildirdi.
รte yandan, yurt iรงinde dรผn gece aรงฤฑklanan Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu (SPK) bรผlteninde enflasyon muhasebesine iliลkin duyuruya yer verildi. Buna gรถre, Kurulun finansal raporlama dรผzenlemelerine tabi ihraรงรงฤฑlar ile sermaye piyasasฤฑ kurumlarฤฑnฤฑn 31 Aralฤฑk itibarฤฑyla sona eren hesap dรถnemlerine ait yฤฑllฤฑk finansal raporlarฤฑndan baลlamak รผzere Tรผrkiye Muhasebe Standardฤฑ 29 hรผkรผmlerini uygulamak suretiyle enflasyon muhasebesi uygulamasฤฑna karar verildi.
Analistler, bugรผn yurt iรงinde Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (TCMB) Para ve Kur Politikasฤฑ Metni ile dฤฑล ticaret dengesi verilerinin takip edileceฤini ifade ederek, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 7.300 ve 7.200 puanฤฑn destek, 7.450 ve 7.500 seviyelerinin direnรง konumunda olduฤunu kaydetti.







