Geรงtiฤimiz hafta 5 gรผn รผst รผste deฤer yitiren ve bu haftaya da kayฤฑpla baลlayan borsada endeks bugรผn 716 puan yรผkseldi.BIST 100 Endeksi 716 puanlฤฑk yรผkseliลle 78.634 puandan kapanฤฑrken hisse senetleri ortalama yรผzde 0.92 oranฤฑnda deฤer kazandฤฑ.
ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) para politikasฤฑnฤฑ sฤฑkฤฑlaลtฤฑrma yรถnรผnde sinyaller vereceฤine iliลkin endiลelerle son bir haftadฤฑr zayฤฑf bir seyir izleyen Borsa ฤฐstanbul, bugรผn tepki hareketiyle yรผkseldi.
Analistlere gรถre, Ukrayna-Rusya gerginliฤinin hafiflemesi ve Hazine’nin gerรงekleลtirdiฤi ihalede beklentilerin altฤฑnda faizle borรงlanmasฤฑnฤฑn da yรผkseliลi destekleyen faktรถrler oldu.
Cumhurbaลkanฤฑ Tayyip Erdoฤan’ฤฑn, BDDK’nฤฑn Bank Asya konusunda adฤฑm atmasฤฑna iliลkin aรงฤฑklamalarฤฑ รถne รงฤฑkarken, bugรผn iki seansta da taban fiyata gerileyen hisseler gรผnรผ yรผzde 19.2 dรผลรผลle 0.80 liradan tamamladฤฑ.







