Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi, gรผnรผ yรผzde 0,63 yรผkseliลle 87.394,19 puandan tamamladฤฑ.
BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 546,22 puan artarken, toplam iลlem hacmi 5,2 milyar lira dรผzeyinde gerรงekleลti. Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 1,62, holding endeksi ise yรผzde 0,16 deฤer kazandฤฑ. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en fazla kazandฤฑran bankacฤฑlฤฑk, en รงok gerileyen ise yรผzde 1,12 ile inลaat oldu.
Yรผkseliล serisini รผst รผste 6’ฤฑncฤฑ iลlem gรผnรผne taลฤฑyan BIST 100 endeksi, gรผn iรงinde analistlerin direnรง olarak nitelendirdikleri 87.500 puanฤฑn รผzerini test etti ve 87.300 seviyelerinde dengelendi.
Analistler, yarฤฑn yurt iรงinde enflasyon, yurt dฤฑลฤฑnda ise ABD tarฤฑm dฤฑลฤฑ istihdam verisinin piyasalarฤฑn odak noktasฤฑnda olacaฤฤฑnฤฑ belirterek, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinin 87.500 ve 88.600 seviyelerinin direnรง, 85.500 seviyesinin destek konumunda olduฤunu dile getirdi.
AA Finans’ฤฑn gerรงekleลtirdiฤi ankete katฤฑlan ekonomistler, ocak ayฤฑnda Tรผketici Fiyat Endeksi’nin (TรFE) yรผzde 1,73 artmasฤฑnฤฑ bekliyor.
Ankete katฤฑlan ekonomistlerin ocak ayฤฑ iรงin enflasyon beklentileri en dรผลรผk yรผzde 1,20 ve en yรผksek yรผzde 2,15 aralฤฑฤฤฑnda yer aldฤฑ. Ekonomistlerin ocak ayฤฑ enflasyon beklentilerinin ortalamasฤฑna (yรผzde 1,73) gรถre, bir รถnceki ay yรผzde 8,53 olan yฤฑllฤฑk enflasyonun, yรผzde 8,44’e dรผลeceฤi hesaplanฤฑyor.







