Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi, gรผnรผ yรผzde 0,73 yรผkseliลle 88.830,41 puandan tamamladฤฑ.
BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 643,55 puan artarken, toplam iลlem hacmi 3,5 milyar lira dรผzeyinde gerรงekleลti. Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 1,19, holding endeksi yรผzde 1,02 deฤer kazandฤฑ. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en fazla kazandฤฑran 2,28 ile iletiลim, en รงok gerileyen ise yรผzde 1,38 ile biliลim oldu.
Gรผne yatay baลlayan BIST 100 endeksi, รถzellikle son bir saatte banka pay piyasalarฤฑnda etkisini artฤฑran alฤฑmlarla 89,000 puan sฤฑnฤฑrฤฑna kadar รงฤฑktฤฑ.
Analistler, kรผresel piyasalarda haber ve veri gรผndeminin zayฤฑf olmasฤฑnฤฑn etkisiyle, haftanฤฑn son iลlem gรผnรผnde iรง dinamiklerin รถne รงฤฑktฤฑฤฤฑnฤฑ ve dรถviz kurlarฤฑndaki gerilemeden destek bulan BIST 100 endekinin yรผkseliล eฤilimini sรผrdรผrdรผฤรผnรผ dile getirdi.
Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑnฤฑn (TCMB) reeskont kredilerinde geri รถdemelerin TL olarak yapฤฑlabileceฤini aรงฤฑklamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan dolar/TL’nin 3,67’lerden 3,64 sฤฑnฤฑrฤฑna kadar gerilediฤine dikkati รงeken analistler, bunun da banka pay piyasalarฤฑnda alฤฑmlarฤฑn gรผรงlenmesine neden olduฤunu ifade etti.
Analistler, gelecek hafta ABDโde imalat sanayi Satฤฑnalma Yรถneticileri Endeksi (PMI) Avrupaโda enflasyon baลta olmak รผzere aรงฤฑklanacak makroekonomik verilerin takip edileceฤini ifade ederek, ABD Baลkanฤฑ Donald Trumpโฤฑn aรงฤฑklamalarฤฑnฤฑn ise piyasalarฤฑn yรถnรผ รผzerinde belirleyici olmaya devam edeceฤini dile getirdi.
Teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinin 89.500-90.000 bandฤฑnฤฑn รถnemli direnรง bรถlgesi konumuna geldiฤini kaydeden analistler, olasฤฑ dรผลรผลlerde ise 87.300 ve 86.500 seviyelerinin destek olarak รถne รงฤฑktฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.







