Borsa bugün de Çin ile geriledi

Borsa bugün de Çin ile geriledi

Çin endişelerinin EM'lere getirdiği satış ve koalisyon sürecinin uzadığı algısıyla BIST \%1.45 düştü

A+A-

Çin'e ilişkin endişelerin gelişmekte olan ülke borsalarına getirdiği satışların yanı sıra, içeride olası koalisyon hükümetinin kurulma sürecinin uzamasının getirdiği negatif havanın da etkisiyle Türk hisse senetleri piyasası gün boyu satışlarla karşılaştı.

Sanayi üretiminde azalmaya işaret eden verinin de satış baskısını artırdığı BIST-100 endeksi günü yüzde 1.45 kayıpla 80,386 puanda tamamladı.

Yatırımcıların panik havasına kapılmasıyla Çin borsasında yaşanan sert kayıplar Çinli yetkililerin aldığı önlemlere rağmen durdurulamazken; global piyasaları da etki altına almaya devam ediyor.

Diğer yandan Yunanistan, Avrupa İstikrar Mekanizması'na kredi için resmi başvuruda bulunurken; Yunanistan hükümetinden bir kaynak, sekiz gündür çalışmayan bankaların bir süre daha kapalı kalacağını söyledi.

Avrupa borsalarındaki temel eğilimi gösteren FTSEurofirst 300 endeksi saat 1733'te yüzde 0.1 ekside; ABD borsaları da yüzde 1 üzeri düşüşteydi.

Gelişmekte olan ülkeler endeksi ise yüzde 2.7 kayıptaydı.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.