Aรงฤฑlฤฑลta BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 36,91 puan ve yรผzde 0,39 deฤer kazanarak 9.411,11 puana รงฤฑktฤฑ.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,11, holding endeksi yรผzde 0,28 artฤฑล kaydetti. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en fazla kazandฤฑran yรผzde 1,55 ile biliลim olurken, tek kaybettiren yรผzde 0,52 ile turizm oldu.
Cuma gรผnรผ, alฤฑล aฤฤฑrlฤฑklฤฑ bir seyir izleyen Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi, gรผnรผ yรผzde 0,29 deฤer kazancฤฑyla 9.374,20 puandan tamamlayarak tรผm zamanlarฤฑn en yรผksek kapanฤฑลฤฑnฤฑ gerรงekleลtirdi. Endeks gรถrdรผฤรผ en yรผksek seviye rekorunu da 9.416,70 puana taลฤฑdฤฑ.
Analistler, kรผresel pay piyasalarฤฑnda, geรงen hafta Nvidia’nฤฑn son รงeyrekte beklentilerin รผzerinde kar aรงฤฑklamasฤฑyla artan risk iลtahฤฑnฤฑn yerini temkinli bir seyre bฤฑraktฤฑฤฤฑnฤฑ belirterek, bu hafta ABD’de ve yurt iรงinde bรผyรผme verilerinin yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn odaฤฤฑna yerleลtiฤini sรถyledi.
รte yandan, cuma gรผnรผ Hazine ve Maliye Bakanฤฑ Mehmet ลimลek, Tรผrkiye’nin, Mali Eylem Gรถrev Gรผcรผnรผn (FATF) gri listesinden รงฤฑkฤฑลฤฑ sรผrecinde son aลamaya gelindiฤini belirterek, “FATF ekibi tarafฤฑndan Tรผrkiye’ye yapฤฑlacak ziyaret akabinde hazฤฑrlanacak deฤerlendirme raporu haziran ayฤฑndaki Genel Kurul toplantฤฑsฤฑnda ele alฤฑnacak ve bu toplantฤฑda รผlkemize yรถnelik gri liste kararฤฑnฤฑn kaldฤฑrฤฑlmasฤฑ bekleniyor.” dedi.
Dรผลรผล eฤilimini sรผrdรผren Tรผrkiye’nin 5 yฤฑllฤฑk kredi risk primi (CDS) de 284 baz puana indi.
AA Finans’ฤฑn beklenti anketine katฤฑlan ekonomistler, Gayri Safi Yurt iรงi Hasฤฑlanฤฑn (GSYH) geรงen yฤฑlฤฑn 4. รงeyreฤinde yรผzde 3,97 arttฤฑฤฤฑnฤฑ tahmin etti.
Ekonomistlerin 2023 yฤฑlฤฑnฤฑn tamamฤฑna iliลkin bรผyรผme beklentilerinin ortalamasฤฑ yรผzde 4,40, 2024 sonuna iliลkin bรผyรผme tahminlerinin ortalamasฤฑ ise yรผzde 3,44 oldu.
Analistler, bugรผn yurt iรงinde veri gรผndeminin sakin olduฤunu, yurt dฤฑลฤฑnda ise ABD’de yeni konut satฤฑลlarฤฑ ve Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceฤini belirterek, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 9.450 ve 9.500 seviyelerinin direnรง, 9.300 ve 9.200 seviyelerinin destek konumunda olduฤunu kaydetti.







