BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 160,97 puan azalฤฑrken, toplam iลlem hacmi 70 milyar lira dรผzeyinde gerรงekleลti.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 2,85, holding endeksi yรผzde 3,02 deฤer kaybetti. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en รงok kazandฤฑran yรผzde 0,54 ile madencilik, en รงok kaybettiren yรผzde 5,09 ile taล, toprak oldu.
Analistler, kรผresel pay piyasalarฤฑnda, bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผndeki sฤฑkฤฑntฤฑlarฤฑn devam edebileceฤine iliลkin endiลelerle dalgalฤฑ bir seyrin รถne รงฤฑktฤฑฤฤฑnฤฑ belirterek, konuyla ilgili geliลmeler ve ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) รงarลamba gรผnรผ aรงฤฑklanacak para politikasฤฑ kararlarฤฑnฤฑn yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn odaฤฤฑnda yer aldฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Yarฤฑn Avrupa Merkez Bankasฤฑ (ECB) Baลkanฤฑ Christine Lagarde’ฤฑn aรงฤฑklamalarฤฑnฤฑn piyasalarฤฑn odaฤฤฑnda bulunacaฤฤฑnฤฑ dile getiren analistler, veri gรผndeminde yurt iรงinin sakin olacaฤฤฑnฤฑ yurt dฤฑลฤฑnda ise Almanya’da Zew endeksleri ve ABD’de 2. el konut satฤฑลlarฤฑnฤฑn รถne รงฤฑkacaฤฤฑnฤฑ aktardฤฑ.
Analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 4.750 seviyesinin destek, 5.200 puanฤฑn direnรง konumuna geldiฤini ifade etti.







