Aรงฤฑlฤฑลta BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 115,19 puan artฤฑลla ve yรผzde 1,42 deฤer kazanarak 8.228,49 puana รงฤฑktฤฑ.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 1,83 ve holding endeksi yรผzde 1,44 artฤฑล kaydetti. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en รงok kazandฤฑran yรผzde 2,73 ile ulaลtฤฑrma, tek gerileyen ise yรผzde 0,47 ile menkul kฤฑymet yatฤฑrฤฑm ortaklฤฑฤฤฑ oldu.
Cuma gรผnรผ, satฤฑcฤฑlฤฑ bir seyir izleyen Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi, gรผnรผ yรผzde 1,77 deฤer kaybฤฑyla 8.113,30 puandan tamamladฤฑ.
Kรผresel pay piyasalarฤฑ, ฤฐsrail-Filistin รงatฤฑลmasฤฑ ve ABD ile รin arasฤฑndaki geliลmeler nedeniyle yeni haftaya negatif bir seyirle baลlarken, bu hafta ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) Baลkanฤฑ Jerome Powell’ฤฑn perลembe gรผnkรผ aรงฤฑklamalarฤฑ baลta olmak รผzere Fed รผyelerinin sรถzle yรถnlendirmeleri yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn odaฤฤฑna yerleลti.
Dรผnya genelinde artan jeopolitik risklerin varlฤฑk fiyatlarฤฑna etkisi sรผrerken, enflasyonla mรผcadeleyi de sekteye uฤratabileceฤinden endiลe ediliyor.
Para piyasalarฤฑndaki fiyatlamalarda Fed’in gelecek yรผzde 93 ihtimalle politika faizini sabit bฤฑrakacaฤฤฑ tahmin edilirken, Banka’nฤฑn aralฤฑkta da yรผzde 67 ihtimalle politika faizini deฤiลtirmeyeceฤi รถngรถrรผlรผyor.
Analistler, bugรผn yurt iรงinde yeni konut satฤฑลlarฤฑ ve bรผtรงe dengesi, yurt dฤฑลฤฑnda ise New York Fed imalat endeksi ile birlikte ฤฐsrail-Filistin รงatฤฑลmasฤฑna iliลkin haber akฤฑลฤฑnฤฑn takip edileceฤini belirterek, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 8.250 ve 8.400 seviyesinin direnรง, 8.080 ve 7.900 puanฤฑn destek konumunda olduฤunu kaydetti.







