Borsa yeni haftaya yรผkseliลle baลladฤฑ. Aรงฤฑlฤฑลta BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 138,71 puan artฤฑลla ve yรผzde 1,85 deฤer kazanarak 7.649,39 puana รงฤฑktฤฑ.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 1,82 ve holding endeksi yรผzde 1,77 artฤฑล kaydetti. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en รงok kazandฤฑran yรผzde 2,95 ile sigorta, tek gerileyen ise yรผzde 0,15 ile spor oldu.
Cuma gรผnรผ, satฤฑcฤฑlฤฑ bir seyir izleyen Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi, gรผnรผ yรผzde 3,33 deฤer kaybฤฑyla 7.510,68 puandan tamamladฤฑ.
Analistler, kรผresel pay piyasalarฤฑnฤฑn Orta Doฤu’daki รงatฤฑลmalara iliลkin belirsizliklerle yeni haftaya da negatif seyirle baลladฤฑฤฤฑnฤฑ belirterek, bu hafta gรถzlerin Avrupa Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (ECB) para politikasฤฑ kararlarฤฑna รงevrildiฤini sรถyledi.
Hafta sonunda รงatฤฑลmalarฤฑn geniลleyebileceฤi endiลesi hakim olmaya devam etse de ฤฐsrail’in Gazze’ye askeri harekatฤฑnฤฑ ertelediฤine yรถnelik haberler varlฤฑk fiyatlarฤฑndaki oynaklฤฑฤฤฑ sฤฑnฤฑrlฤฑ da olsa azalttฤฑ.
รte yandan, para piyasalarฤฑndaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) gelecek hafta politika faizini sabit bฤฑrakacaฤฤฑna kesin gรถzรผyle bakฤฑlฤฑrken, aralฤฑk ve ocaktaki toplantฤฑlarda da bankanฤฑn politika faizini deฤiลtirmeyeceฤine iliลkin beklentiler gรผรง kazanฤฑyor.
Analistler, bugรผn yurt iรงinde tรผketici gรผven endeksi, yurt dฤฑลฤฑnda ise ABD’de Chicago Fed ulusal aktivite endeksi ve Avro Bรถlgesi’nde tรผketici gรผven endeksinin yanฤฑ sฤฑra ฤฐsrail-Filistin รงatฤฑลmasฤฑna iliลkin haber akฤฑลฤฑnฤฑn takip edileceฤini ifade ederek, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 7.500 ve 7.400 seviyelerinin destek, 7.750 puanฤฑn direnรง konumunda olduฤunu kaydetti.







