Borsa ฤฐstanbul Merkez Bankasฤฑ Baลkanฤฑ’nฤฑn Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan tarafฤฑndan gรถrevden alฤฑnmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan iki iลlem gรผnรผ sรผren dรผลรผลรผnรผ bugรผn yurt dฤฑลฤฑndan gelen verilerin etkisiyle sonlandฤฑrdฤฑ. BIST 100 endeksi, gรผnรผ yรผzde 1,83 deฤer kazancฤฑyla 98.585,29 puandan tamamladฤฑ.
BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 1.774,07 puan artarken, toplam iลlem hacmi 8,1 milyar lira olarak gerรงekleลti. Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 2,86, holding endeksi yรผzde 2,24 deฤer kazandฤฑ. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en fazla kazandฤฑran yรผzde 8,23 ile finansal, kiralama, faktoring, en รงok gerileyen ise yรผzde 0,47 ile metal, ana sanayi oldu.
Gรผne yatay baลlayan BIST 100 endeksi, bankacฤฑlฤฑk hisselerinde yoฤunlaลan alฤฑmlar ve dรถviz kurlarฤฑndaki dรผลรผลรผn pozitif etkisiyle 98.500 puanฤฑn รผstรผnde dengelendi.
Analistler, ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) Baลkanฤฑ Jerome Powell’ฤฑn temmuz toplantฤฑsฤฑnda faiz indirimine gidilebileceฤine yรถnelik iลaret vermesinin ardฤฑndan kรผresel piyasalarda risk iลtahฤฑnฤฑn arttฤฑฤฤฑnฤฑ, bunun BIST 100 endeksine pozitif yansฤฑdฤฑฤฤฑnฤฑ ifade etti.
Bu akลam aรงฤฑklanacak Federal Aรงฤฑk Piyasa Komitesi (FOMC) toplantฤฑ tutanaklarฤฑnฤฑn yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn odak noktasฤฑnda olacaฤฤฑnฤฑ belirten analistler, yarฤฑn yurt iรงinde รถdemeler dengesi, yurt dฤฑลฤฑnda ise Powell’ฤฑn konuลmasฤฑyla ABD ve Almanya’da aรงฤฑklanacak enflasyon verilerinin takip edileceฤini bildirdi.
Analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 96.700 ve 95.500 seviyelerinin destek, 99.000 puanฤฑn direnรง konumuna geldiฤini kaydetti.







