Borsa İstanbul'da teknik düzeltme başladı mı

Borsa İstanbul'da teknik düzeltme başladı mı

Borsa İstanbul'da BİST 100 Endeksi günü 37 puanlık kayıpla kapatttı

A+A-

borsatek.com - Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi günü kayıpla kapatarak kısa vadel iteknik göstergelerinde sat sinyali oluşturmaya başladı. Güne yükselişle başlayan ve özellikle enerji ve halka arz endeksine dahil hisselerdeki alımlarla 7.365 puna kadar yükselerek rekor tazeleyen endeks, alımların devamının gelmemesiyle geriledi ve günü 37 puanlık kayıpla 7.221 puandan tamamladı. 

BIST 100 Endeksine dahil hisselerin yüzde 0.51 oranında değer yitirdiği perşembe günü işlem hacmi 200 milyar 93 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

25 Mayıs'ta 4.227 puandan kapanış yapan BIST kısa sürede yüzde 70 prim yapınca kısa vadeli teknik göstergelerin tamamı aşırı alım bölgesine girmiş ve bazı teknik osilatörler satış sinyali oluşturmaya başlamıştı. Endeksin bugün gün içi en düşük seviye olan 7.200 puana yakın seviyeden kapanış yapmasının da etkisiyle bir çok kısa vadeli teknik gösterge aşırı alım bölgesinden geri dönerek sat sinyalleri oluşturdu. 

Sigortacılık endeksi yüzde 8.07 prim ile en çok artan sektör endeksi olurken finansal kiralama, iletişim ve bankacılık sektör endeksleri yüzde 2'nin hemen üstündeki değer kaybı ile en çok kaybeden sektörler oldu. Satışların yarın da devam etmesi durumunda endeksin ilk destek noktası bugün de test edilen 7.200 olacak. Buranın aşağı kırılması durumunda destekler 7.110 ve 6.730'da

 

İlgili Haberler