Borsa koalisyon beklentisiyle yükseldi

Borsa koalisyon beklentisiyle yükseldi

Borsa İstanbul'da endeks TL'Deki değerlenme ve koalisyon ihtimallerinin güçlenmesi ile haftaya yüzde 1.18 yükselişle başladı

A+A-

BIST'te seçim sonrası oluşan yukarı hareket bugün de devam ederken; bir koalisyon hükümeti kurulacağı ve erken seçim olmayacağı fiyatlaması ile TL'deki değer kazancı hisse senetlerine alım getirdi.

BIST-100 endeksi günü yüzde 1.18 yükselişle 83,426 puanda tamamladı.

DOLAR/TL'DEKİ GERİLEME HİSSE SENETLERİNİ DESTEKLEDİ

Dolar/TL'deki gerilemenin de hisse senetlerini desteklediğini belirten Ökte, "TL'deki değer kazancının ana nedeni de, düşük likiditede AKP liderliğinde koalisyon kurulacak beklentileriyle TL'de açık pozisyonların kapatılması" diye konuştu.

Seçim öncesi 2.66'lı seviyelerde bulunan ve seçimlerin hemen ardından 2.8094 ile tarihi zirveyi test eden dolar/TL koalisyonun hızlı bir şekilde gerçekleştirilebileceği beklentisi ve Fed'in beklenenden güvercin açıklamalarıyla rekor seviyesinden gerileyerek geçen haftayı 2.70'in altında tamamladı. Dolar/TL bugün de düşüşünü sürdürerek seçim öncesi seviye olan 2.6615'in altını gördü.

Öte yandan Yunanistan'ın kreditörlerini mali yardımı serbest bırakmaya ikna etmek için yeni bir reform teklifinde bulunmasının ardından kısa vadede bir anlaşmaya varılabileceği beklentisi arttı.

Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan'ın önerilerinin bu hafta içinde bir anlaşmanın temelini oluşturabileceğini söyledi.

Avrupa borsalarındaki temel eğilimi gösteren FTSEurofirst 300 saat 1745'te yüzde 2 civarı yükselişteydi. ABD borsaları da yüzde 0.7-0.8 yükselişte.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.