Borsa verileri takip edecek

Borsa verileri takip edecek

ALB Menkul'e göre Borsa, yurt içi ve yurt dışı veri akışları ile yön bulacak.

A+A-

Borsa İstanbul yurt içi ve yurt dışı veri akışı ile yön arayacak …

BİST 100 endeksi haftanın son işlem gününde 80.315-81.170 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 80.532 seviyesinden yüzde 0,39 değer kaybederek tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,42 değer kaybederken, sanayi endeksi ise yüzde 0,24 değer kaybetti.

Cuma günü Euro Bölgesi’nde Nisan ayı sanayi üretimi verisi beklentilerin aşağısında kaldı. Merkel cuma günü yaptığı açıklamalarda Euro’nun aşırı güçlenmesinin İspanya ve Portekiz gibi ülkeler için olumsuz olacağını ve bu ülkelerde reformların yapılmasının zorlaşacağını ifade etti. IMF yetkilileri kritik konularda görüş ayrılıklarının giderilemediği gerekçesiyle Brüksel’deki görüşmeleri sonlandırdı. Özetle yoğun Yunanistan görüşmelerinde bu hafta da uzlaşma çıkmadı. Yunanistan ilişkin çözüm sağlanamaması haftanın son işlem gününde Avrupa borsalarında satıcılı seyre neden oldu. Hafta sonu Yunanistan ve kreditörler arasında yapılan son dakika görüşmeleri de anlaşmazlıkla sonuçlandı. Bugün Euro Bölgesi’nde Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’nin Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda yapacağı konuşma izlenecek.

ABD’de haftanın son işlem gününde ÜFE verileri beklentilerin hafif üzerinde olumlu gelirken, Michigan tüketici güveni beklentilerin üzerinde artış gösterdi. ABD borsalarında ise Yunanistan’ın piyasalarda yarattığı tedirginliğin etkisiyle negatif seyir etkili oldu. Bugün ABD’de sanayi üretimi, kapasite kullanım oranı ve New York imalat endeksi verileri takip edilecek.

Yurt içinde veri akışının sakin olduğu günde, güne yatay bir başlangıç yapan Borsa İstanbul günün ilk yarısını sınırlı değer kazancı ile tamamladı. Günün ikinci yarısında ise ABD verilerinin dolara hareket getirmesinin etkisiyle satış baskısı altında kalan endeks haftanın son işlem gününü değer kaybı ile tamamladı. Bugün yurtiçinde işsizlik oranı izlenecek.

Bugün yurt içi ve yurt dış veri akışı ile yön bulacak olan endekste yükselişlerin görülebilmesi için 80.000 seviyesi üzerinde tutunması önem arz etmektedir. Endeksin yükseliş denemelerinde 82.500 ve 83.500 seviyeleri önemli direnç seviyeleridir. Endekste görülebilecek gevşemelerde ise 79.500 ve 77.000 seviyeleri izlenecek destek seviyeleridir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.