Aรงฤฑlฤฑลta BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 120,52 puan artฤฑลla ve yรผzde 1,56 deฤer kazanarak 7.837,20 puana yรผkseldi.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 2,56 ve holding endeksi yรผzde 1,71 artฤฑล kaydetti. Tรผm sektรถrler kazandฤฑrฤฑrken, en fazla artan yรผzde 2,86 ile elektrik oldu.
Cuma gรผnรผ alฤฑcฤฑlฤฑ bir seyir izleyen Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi, yรผzde 3 artฤฑลla gรผnรผ 7.716,67 puandan tamamladฤฑ.
Analistler, kรผresel pay piyasalarฤฑnฤฑn, ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) Baลkanฤฑ Jerome Powell’ฤฑn cuma gรผnรผ Jackson Hole Ekonomi Politikalarฤฑ Sempozyumu’nda yaptฤฑฤฤฑ konuลmada “ลahin” adฤฑmlarฤฑn รงok daha dikkatli atฤฑlacaฤฤฑnฤฑ belirtmesiyle haftaya pozitif bir seyirle baลladฤฑฤฤฑnฤฑ ifade ederek, yoฤun makroekonomik veri takviminin yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn odaฤฤฑna yerleลtiฤini sรถyledi.
Fed’in faiz artฤฑrฤฑm dรถngรผsรผnรผn son bulmuล olabileceฤi ihtimali ve รin’de hรผkรผmetin hisse alฤฑm satฤฑmฤฑna yรถnelik damga vergisini dรผลรผrmesi yeni haftada risk iลtahฤฑnฤฑn gรผรงlรผ seyretmesine neden oluyor.
Fed Baลkanฤฑ Powell, uygun olmasฤฑ halinde faiz oranlarฤฑnฤฑ daha da artฤฑrmaya hazฤฑr olduklarฤฑnฤฑ belirterek, “Enflasyonun sรผrdรผrรผlebilir bir ลekilde hedefimize doฤru ilerleyeceฤinden emin olana kadar politikamฤฑzฤฑ kฤฑsฤฑtlayฤฑcฤฑ bir seviyede tutma niyetindeyiz.” ifadesini kullanmฤฑลtฤฑ.
รte yandan, cuma gรผnรผ ฤฐล Bankasฤฑ’ndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, Tรผrkiye ฤฐล Bankasฤฑ Grubu’nun, bรผnyesinde yer alan iลtiraklerini daha etkin yรถnetim amacฤฑyla bankanฤฑn yรผzde 100 sahipliฤinde kurulacak yeni bir ลirket altฤฑnda toplayacaฤฤฑ duyuruldu.
Bugรผn yurt iรงinde veri gรผndeminin sakin olduฤunu, yurt dฤฑลฤฑnda ise ABD’de Dallas Fed imalat iลletme endeksi verilerinin takip edileceฤini belirten analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 7.900 ve 8.000 seviyelerinin direnรง, 7.800 ve 7.700 puanฤฑn destek konumunda olduฤunu kaydetti.







