Borsa 8000 puanฤฑn yeniden รผzerine รงฤฑktฤฑ. Aรงฤฑlฤฑลta BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 45,41 puan artฤฑลla ve yรผzde 0,57 deฤer kazanarak 8.035,83 puana รงฤฑktฤฑ.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,51 ve holding endeksi yรผzde 0,48 artฤฑล kaydetti. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en รงok kazandฤฑran yรผzde 2,95 ile iletiลim, en รงok gerileyen ise yรผzde 0,08 ile metal ana sanayi oldu.
Dรผn, alฤฑcฤฑlฤฑ bir seyir izleyen Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi, gรผnรผ yรผzde 3,10 deฤer kazancฤฑyla 7.990,42 puandan tamamladฤฑ.
Analistler, kรผresel piyasalarda, tahvil piyasalarฤฑndaki satฤฑล baskฤฑsฤฑnฤฑn gรผรง kaybetmesi ve รin hรผkรผmetinin ekonomiyi destekleme konusunda attฤฑฤฤฑ adฤฑmlarla pozitif bir seyir izlendiฤini belirterek, Orta Doฤu’daki รงatฤฑลmalara yรถnelik belirsizliklerin yakฤฑndan takip edildiฤini sรถyledi.
ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) gelecek รผรง toplantฤฑda da bรผyรผk ihtimalle politika faizini sabit bฤฑrakacaฤฤฑ yรถnรผndeki fiyatlamalarฤฑn gรผรงlenmesinin gelecek dรถneme iliลkin belirsizlikleri azalttฤฑฤฤฑnฤฑ aktaran analistler, bu durumun yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn da รถnรผnรผ gรถrmesine yardฤฑmcฤฑ olduฤunu dile getirdi.
Analistler, bugรผn yurt iรงinde kapasite kullanฤฑm oranฤฑ ve reel kesim gรผven endeksi, yurt dฤฑลฤฑnda ise Almanya’da Ifo iล dรผnyasฤฑ gรผven endeksi ile ABD’de yeni konut satฤฑลlarฤฑnฤฑn yanฤฑ sฤฑra ฤฐsrail-Filistin รงatฤฑลmasฤฑna iliลkin haber akฤฑลฤฑnฤฑn takip edileceฤini ifade ederek, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 8.080 ve 8.250 seviyelerinin direnรง, 7.890 puanฤฑn destek konumunda olduฤunu kaydetti.







