Borsada pozitif ayrışma devam etti

Borsada pozitif ayrışma devam etti

BIST-100 endeksi günü yüzde 1.12 yükselişle 74,980.56 puanda tamamladı.

A+A-

Fed'in faiz kararı öncesi açık pozisyonların kapatılmasıyla üç gündür alıcı seyreden Türk hisse senetleri piyasası, bugün daha sınırlı bir hacimle de olsa yükselişini sürdürdü.

BIST-100 endeksi günü yüzde 1.12 yükselişle 74,980.56 puanda tamamladı.

Fed kararı öncesi dalgalanan dolar/TL ise, gün içinde 3.0011/3.0034 seviyesinden 3.0280'e kadar yükselmesinin ardından saat 1708 itibariyle 3.0065/3.0074 seviyesinden işlem görüyor.

Bu yıl içinde faiz artırması beklenen Fed'in bu yıl yapacağı son üç para politikası toplantısından ilki bugün sona erecek. Fed yetkililerinin açıklamaları faizlerin bu toplantıdan itibaren artırılabileceğine işaret ederken, uzmanlar küresel piyasalardaki oynaklık nedeniyle faiz artırımının Eylül'den sonra gerçekleşebilmesine daha yüksek ihtimal veriyorlar.

ABD borsaları ile Avrupa borsalarındaki temel eğilimi gösteren FTSEU300 Fed'in faiz kararı öncesi yatırımcıların temkinli davranmasıyla yatay seyrediyor. Gelişmekte olan ülkeler endeksi ise yüzde 0.3 artıda.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's ise açıkladığı raporda, ABD Merkez Bankası'nın faizlerde yapacağı olası artışın ABD ekonomisindeki toparlanmanın gücünü göstereceğini; ancak gelişmekte olan ülkeler için volatilite anlamına geleceğini belirtti. Moody's, en fazla risk altında olan ülkeler olarak ise Brezilya, Rusya, Türkiye ve belli bir oranda Güney Afrika'yı gösterdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.