Borsada trade zamanı mı?

Borsada trade zamanı mı?

Borsa İstanbul'da hava değişti mi, bir ralli başlangıcı mı var, yoksa trade piyasası mı? Beklentiler, dirençler destekler.

A+A-

Moody’s’in değerlendirmesine yönelik olumlu beklentilerin borsa alım yönündeki iştahı güçlendirdiği belireten QNB Finansinvest analistleri  7800’in üzerinde trade fırsatları değerlendirilebileceğini ifade ediyorlar. Analistler ayrıca ''BIST 100 Endeksi’nde 7500 seviyesi destek olarak izlenebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono ile Eurobond yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.'' tavsiyesinde bulundu

QNB Finansinvest'in 15 Aralık 2023 bülteni

BIST 100 ise bu haftanın başından itibaren sert satış baskısı altında kalırken önemli desteklerinin altına geri çekilmişti. Endeks 7500 desteğine doğru alçalan trendde görünüm sergiledi. Yaşanan satış baskısının ardından endeks küresel çaptaki olumlu havanın etkisiyle toparlanma eğilimi içerisine girdi. BIST 100 özellikle de bankacılık endeksinin desteği ile yeniden 7600 ve 7700 dirençlerinin üzerine yükseldi. Bankacılık endeksi %5,4 yükselişle, BIST 100’de %3,8 oranındaki artışa öncülük etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yatırımcı toplantısı kapsamında İspanya’da temaslarda bulunduğunu belirtelim. TCMB’nin verilerine göre 8 Aralık haftasında yabancıların tahvilde net alımı 891 milyon dolar olarak gerçekleşti. Hissede net yabancı alımı ise aynı dönemde 562 milyon dolar oldu. Böylelikle haftalık portföy girişi yaklaşık 1,5 milyar dolarla Temmuz 2017’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Haftalık tahvil girişi Ağustos 2017’den bu yana en hızlı girişe işaret ederken, hisse senetlerinde de Kasım 2020’den bu yana en yoğun giriş yaşandı.

Moody’s’in bu akşam mevcut durumda durağan olan kredi not görünümünü pozitife revize etmesi bekleniyor. Hatta kuruluştan kredi notunda da artırım beklentilerinin mevcut olduğunu belirtelim. Moody’s seçimlerden sonra geleneksel ekonomi politikalarına dönüşün faydalarının görülmeye başlanacağını, buna bağlı kalması halinde Türkiye’nin kredi notunun da yükselebileceği sinyalini vermişti. Buna paralel bugün de BIST’te beklentilere yönelik olumlu fiyatlama devam edebilir. TR CDS ise Şubat 2021’den bu yana en düşüğüne geriledi. BIST’te Moody’s’in değerlendirmesine yönelik olumlu beklentiler ile bugün de alımların ileri taşındığını ve endekste görünümün güçlendiğini görebiliriz. 7800’ün üzerinde alçalan kanalın yukarı tamamlanması ile endeks 8000 direncine doğru yönelebilir. 7800’in üzerinde trade fırsatları değerlendirilebilir. Bankacılık endeksinde 9351 tarihi zirve ilk etapta direnç olarak izlenebilir.

BIST 100 Endeksi yaşanan geri çekilme sonrasında alımlarla karşılaşırken, yeniden direnç seviyelerinin üzerine yükseldi. Endeksin güne yukarı yönlü başlangıç yapmasını bekliyoruz. Endeks yaşanan satış baskısının ardından yeniden destek bulurken 7800 direncinin üzerine yükseldi. Kısa vadeli alçalan kanalın yeniden üzerine yönelmesi için 7800 seviyesinin üzerinde kalması gerekiyor. Bu seviyenin üzerinde yeniden 8000 direncine doğru yükselişin devamını görebiliriz. 7700 ve 7600 seviyeleri destekler haline geldi. 7500 desteği üzerinde mevcut trade pozisyonları korunabilir görüşündeyiz.

 

 

İlgili Haberler