Çin'in video oyunları pazarında satışlar 42 milyar dolar aştı

Çin'in video oyunları pazarında satışlar 42 milyar dolar aştı

Çin'in video oyunları pazarı, yurtiçi gelirin %13 artışla 303 milyar yuana (42,6 milyar $) yükselmesiyle bu yıl büyümeye geri döndü.

A+A-

Çin'de oyun satışları 40 milyar doları geride bıraktı. Sektör derneği CGIGC, Guangzhou'da düzenlenen bir konferansta sektörün bu yılki yurtiçi gelirinin ilk kez 300 milyar yuanın üzerine çıktığını söyledi. Ayrıca Çin'deki oyuncu sayısının %0,61 artarak 668 milyona ulaştığını ve bu rakamın Kuzey Amerika'nın tüm nüfusundan daha fazla olduğunu söyledi.

Büyümeye dönüş, Pekin'in oyun bağımlılığı endişeleri nedeniyle sektöre yönelik 8 aylık baskısının ardından oyun pazarı için önemli bir geri dönüş oldu.

Yerli oyunlardan elde edilen yıllık gelir bir önceki yıla göre %15 artarak 256 milyar yuana ulaştı. Çin'in denizaşırı oyun gelirleri ise 2023'te %5,65 düşüşle 16,3 milyar dolara geriledi.

Çin'de miHoYo'nun "Genshin Impact" gibi anime tarzı oyunlar popülerlik kazanarak gelirlerini artırırken, akıllı telefonlardaki anime tarzı oyunlar geçen yıla kıyasla bu yıl %31'lik bir büyüme kaydederek 31 milyar yuana ulaştı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler