BOTAŞ, İran'dan LNG almak için düğmeye bastı

BOTAŞ, İran'dan LNG almak için düğmeye bastı

BOTAŞ, Şubat ayında teslim edilmek üzere İran'dan LNG kargosu almaya çalışıyor.

A+A-

Bloomberg’in haberine göre, BOTAŞ ikili görüşmelerle İran’dan LNG kargosu almaya çalışıyor. İran’dan gelecek kargonun teslimatının Şubat ayının ilk yarısında gerçekleşeceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'dan Türkiye'ye yönelik gaz akışının 10-15 gün içinde devam edeceğini, Türkiye'nin İran'a borcunun olmadığını söylemişti.

BOTAŞ yetkilileri İran’da

Geçen hafta İran’dan önce Türkiye tarafında gaz sızıntısı tespit edildiği ve bu nedenle akışın kesildiği duyurulmuş, ardından da akışın tekrar başladığı ifade edilmişti. Ancak Türk yetkililer, perşembe günkü kesintiden bu yana akışın devam etmediğini belirtiyor. İran’dan henüz gaz akışı bulunmuyor. İran kesintiler için Türkiye hattındaki gaz kaçaklarını gerekçe gösteriyor. Ancak Türkiye’ye göre iddia edilen kaçak tehlike sınırının altında ve yaz aylarında onarılması gereken bir problem.

Üst düzey yetkilinin verdiği bilgiye göre BOTAŞ’tan bir teknik heyet sorunu çözmek üzere İran’a gitmişti. İlk değerlendirmelere göre İran, hattaki çalışmalarını ertelemeye hazırlanıyor. Kendi içinde bazı bölgelere gaz tedarik etmekte sıkıntı yaşasa da Türkiye hattının tekrar tam kapasite çalışması önünde bir engel bulunmuyor. Bu hafta içerisinde sorun aşılmazsa daha önce de uygulanan saatlik elektrik kesintileri tekrar Türkiye’nin gündemine gelebilir.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler