Boyner, Ak Yatırım'ın araştırma kapsamında

Boyner, Ak Yatırım'ın araştırma kapsamında

Ak Yatırım Boyner Perakende'yi 78,00TL hedef fiyat ve 'Nötr' tavsiyesi ile araştırma kapsamına aldı

A+A-

Ak Yatırım Boyner Perakende'yi 78,00TL hedef fiyat ve 'Nötr' tavsiyesi ile araştırma kapsamına aldı.  Ak Yatırım'ın internet sitesinde konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Büyüme ve kârlılıkta görünüm iyileşiyor Boyner Perakende'yi 12 ay vadeli 78,00 TL'lik hedef fiyat ile araştırma kapsamımıza alıyoruz. Boyner Perakende için 2015-2025 döneminde %14 yıllık ortalama satış büyümesi tahmin ediyoruz. Ayrıca şirketin, tedarik zincirindeki yeniden yapılandırma ile ödeme sürelerini düşürerek ve satışlarda da yüksek marjlı özel markalı ürünlerin ve online kanalın ağırlığını artırarak kârlılığını önümüzdeki yıllarda güçlendirmesini bekliyoruz. Bu şekilde nakit akışında yaratılmasını beklediğimiz artış, şirket değerlememizi desteklemektedir.

2015 yılındaki güçlü performansın ardından, yeni yılın Boyner için daha iyi bir yıl olmasını bekliyoruz. 2015 yılı TL'nin değer kaybı ve zayıf tüketici güveni ile sektör için zor bir yıl oldu. Bunun sonucu olarak, TÜİK verilerine göre Türk hazır giyim ve ayakkabı sektörü ilk dokuz ayda %1,4 daralma gösterdi. Buna karşın, Boyner Perakende, 9A15'teki yıllık %12'lik ciro büyümesi ile çarpıcı bir performans sergiledi. Boyner Perakende'nin, 2015 yılını da son çeyrekteki güçlü performansa bağlı olarak yıllık %13 büyümeyle tamamlayacağını tahmin ediyoruz. Seçim belirsizliğinin kalkmasının ardından 2016 görünümü ise Boyner için daha parlak gözüküyor. Artan tüketici güveniyle birlikte, Boyner Perakende'nin 2016 yılında %17 yıllık ciro ve %27 yıllık VAFÖK büyümesi kaydetmesini bekliyoruz.

Türkiye hazır giyim sektörü, güçlü bir büyüme potansiyeline sahiptir. Deloitte tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye gıda dışı perakende sektörü büyümesi 2014-2018 dönemi için ortalama %9 olarak tahmin edilmektedir. Sektör büyüklüğünün 2018 yılında 225 milyon dolara ulaşması öngörülürken, toplam perakende pazarı içerisindeki gıda dışı payının 2018'de %60 seviyesine ulaşacağı tahmin ediliyor (2014 payı %55). Giyim sektörü büyümesi kriz dönemleri hariç geçtiğimiz yirmi yıllık dönemde GSYİH büyümesinin 3-4 katı daha hızlı olmuştur. Sektörün büyümesi, kentleşme ve demografik yapıya (genç kentli nüfus ağırlığı, orta sınıfın harcanabilir gelir artışı vb.) bağlı olarak gelişmektedir. Boyner Perakende, ülke çapındaki 381 mağazası, çeşitlendirilmiş müşteri tabanı ve iyi bilinen markalarıyla bu büyümeden yüksek fayda elde edecek şirketlerin başında yer alıyor.

Riskler. Rekabet artışı veya ekonomik yavaşlama nedeniyle beklentilerin altında kalabilecek bir benzer mağaza satış büyümesi oranı ve/veya net satış alanı büyümesi değerlememiz üzerindeki ana risklerdir. Ayrıca, yüksek seviyedeki net borç/VAFÖK çarpanı (2016T: 4x), zayıf ekonomik büyüme zamanlarında ve işletme sermayesi ihtiyacının artması halinde tedirginlik yaratabilir. Diğer taraftan, şirket bilançosu dövizdeki artışlara karşı duyarlıdır: İthal ürünlerde ağırlıklı euro bazında maliyete karşın TL bazında satış geliri elde edilmektedir kira giderlerinin %76'sı ve toplam borçların %30'u döviz cinsindendir. (Borçlardan kaynaklanan açık döviz pozisyonunun yüzde 70'i hedge edilmiştir.)"  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.