Brisa yeni yatırımları için 100 milyon dolar kredi aldı

Brisa yeni yatırımları için 100 milyon dolar kredi aldı

Brisa Avrupa Kalkınma Bankası'ndan 2 yılı anapara geri ödemesiz 6 yıl vadeli ve 100 milyon dolar kredi aldı

A+A-

Brisa, 18 Eylül tarihinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 2 yılı anapara geri ödemesiz 6 yıl vadeli ve 100 milyon dolarlık kredi imzaladığını açıkladı.

Brisa'nın 2023/6 bilanço verilerine göre, 3 milyar 277 milyon TL özkaynağı, 14 milyar 652 milyon TL kısa ve uzun vadeli borcu bulunuyor. 

Brisa'dan konu ile ilgili olarak KAP'a gönderilen açıklama şöyle:

Şirketimiz, 18 Eylül 2023 tarihinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 2 yılı anapara geri ödemesiz 6 yıl vadeli ve 100 milyon Amerikan Doları veya karşılığı olan Avro veya Türk Lirası tutarında bir kredi anlaşması imzalamıştır.  

Söz konusu kredi, Şirketimizin 2023-2025 dönemi yeni yatırım harcamaları programını finanse etmek için kullanılacaktır. Bu program, Aksaray tesisinde yeni makine ve ekipman edinimi ile kapasite artışını ve İzmit tesisinde yakıt tasarruflu ve düşük karbon emisyonlu ürünlerin üretimini artırmaya yönelik modernizasyon ve iyileştirme yatırımlarını içermektedir. Aynı zamanda önemli düzeyde sürdürülebilirlik faydaları barındıran bu yatırım planı, Kapsam 3 yoluyla sağlayacağı net sera gazı emisyonlarındaki düşüş sayesinde Şirketimizin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasını destekleyecektir.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler