Brown/Pimco: Tahvil ve hisse senedinin birlikte yükselişi kalıcı değil

Brown/Pimco: Tahvil ve hisse senedinin birlikte yükselişi kalıcı değil

Pimco'nun portföy yöneticisi Erin Brown yaptığı açıklamada ABD'de hem tahvil hem hisse senedi piyasalarında ralli olduğunu, yatırımcıların bunun sadece birinin devam edebileceğini anlaması gerektiğini söyledi.

A+A-

Dünyanın önde gelen varlık yönetim şirketlerinden Pimco'nun portföy yöneticisi Erin Brown, hem ABD tahvil piyasasında, hem de ABD hisse senedi piyasasında bir ralli olduğunu, ancak yatırımcıların bunlardan sadece birinin devam etmesinin mümkün olduğunu anlamaları gerektiğini söyledi.

Her iki piyasasında Fed'in bu yıl ve 2024'te hızlandırılmış faiz indirimine gideceğini fiyatladıklarını belirten Brown, "Bu faiz işlemcileri için bir resesyona doğru gittiğimiz anlamına geliyor. Hisse senetleri hala çok yüksek değerlemeler ile fiyatlanıyorlar. Büyümenin bu yıl ve 2024'te devam edeceğini fiyatlıyorlar. Bir resesyona doğru gittiğimize odaklanmış değiller. Resesyonun ekonominin daralacağı anlamına geldiğini dikkate aldığımızda her iki piyasada aynı anda doğru olamaz" dedi. 

Brown yatırımcılara daha defansif hisselere yatırım yapmalarını önerirken, bunlar arasından sermayeyi hissedarlara döndüren şirketlerin tercih edilebileceğini  belirtti.

İlgili Haberler