Bullard: Ekonomi trilyonlarca dolar borçlanmayı kaldırabilir

Bullard: Ekonomi trilyonlarca dolar borçlanmayı kaldırabilir

St Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD'nin ulusal borçlarına  trilyonlarca dolarlık borçlanma eklemenin gerekli bir mali destek olduğunu ve ülkenin gelecekteki büyüme kapasitesine zarar vermeyeceğini söyledi.

A+A-

St Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD'nin ulusal borçlarına  trilyonlarca dolarlık borçlanma eklemenin koronavirüs ile ilgili  kapanmalardan dolayı gerekli bir mali destek olduğunu ve ülkenin  gelecekteki büyüme kapasitesine zarar vermeyeceğini söyledi.

bloomberght.com'un internet sitesinde yer alan habere göre, Bullard, Pazartesi günü St. Louis'ten Bloomberg TV'den Michael McKee'ye telefon yoluyla yaptığı değerlendirmede, "Biz bu  borçlanmaları çok düşük faizler ile yapıyoruz," dedi ve faizlerin bir  süre daha çok düşük seviyelerde kalacağını sözlerine ekledi.

Bullard, "ABD büyük bir ülke. Yüzde 10 daha borcu taşıyabiliriz. Bu ideal bir durum değil, ama muhakkak bunu yapabiliriz. Ve eğer böyle  bir şeyi yapmak istediğiniz bir zaman varsa ise, şimdi tam zamanı"  dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.