Büyük ikramiye 820 milyon dolara yükseldi

Büyük ikramiye 820 milyon dolara yükseldi

Mega Millions'ın ikramiye tutarı 100 milyon dolar daha arttı, 820 milyon dolara yükseldi

A+A-

Son çekilişte devreden Mega Millions'ta büyük ikramiye 100 milyon dolar artarak daha ve 820 milyon dolara (yaklaşık 24 milyar 250 milyon TL) yükseldi. ABD'deki piyango oyununun Cuma gecesi yapılan son çekilişinde ikramiye kazananının olmaması, büyük ödülün tahmini 820 milyon dolara yükselmesine neden oldu.

Cuma günü geç saatlerde çekilen numaralar şunlardı: 29, 40, 47, 50, 57 ve Altın Mega Top 25. Çekilişte büyük ödül olan 720 milyon dolar için bu sayıların tamamını tutturan bilet satılmadığı için tutar sonraki çekilişe devretti.

Salı gecesi yapılacak bir sonraki çekilişte tahminen 820 milyon dolara yükselmesi beklenen tutar, yalnızca 29 yıl boyunca eşit tutarlarda ödülü almayı kabul edene verilecek. Ödülü kazanan isterse 422 milyon doları (yaklaşık 12 milyar 500 milyon) bir defada nakit olarak da alabilecek. Mega Millions'ta şimdiye kadar ödülü kazananlar nakit almayı kabul etmişti.

Mega Millions'tan bugün yapılan açıklamada, potansiyel ikramiyenin oyun tarihindeki en büyük beşinci ikramiye olduğu belirtildi.

Oyunun 302.6 milyonda 1'lik kazanma ihtimaline rağmen, büyük ödüle verilecek rakam büyüdükçe oyuncular bilet satın almalar da artıyor. Mega Millions'ta en son 18 Nisan'da bir şanslı büyük ödüle ulaşmıştı.

Mega Millions nedir, Türkiye'den nasıl oynanır?

Mega Millions, Amerika Birleşik Devletleri'nde oynanan bir loto oyunu. İlk olarak 1996 yılında oynanan oyun Amerika'nın en popüler loto oyunlarından birisi. Mega Millions, 5 ana sayı ve 1 mega sayı seçerek oynanır. Ana sayılar 1'den 70'e ve mega sayı ise 1'den 25'e kadar. Oyuncular, 5 ana sayı ve bir mega sayıyı doğru tahmin ederek büyük ikramiyeyi kazanabiliyor. Büyük ikramiye, minimum 15 milyon dolar olarak başlıyor ve kazanılmadığı sürece devrederek büyüyor.

Mega Millions, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 45 eyalette, District of Columbia'da, Amerika Birleşik Devletleri Virgin Adaları'nda ve Porto Riko'da oynanabiliyor Oyuncular, çevrimiçi olarak, bayilerden veya telefonla bilet satın alabiliyorlar.

Mega Millions'ta şimdiye kadar çıkan en büyük ikramiye 2018'de bir kişiye çıkan 1 milyar dolardır.

Mega Millions, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan The Multi-State Lottery Association (MSLA) tarafından işletiliyor. MSLA, gelirinin bir kısmını eyaletlerin eğitim programlarına bağışlar. Bu yüzden oynayanlar aynı zamanda "iyilik" yaptıklarını da düşünerek oynuyor.

Türkiye'den Mega Millions oynamak mümkün değil. Mega Millions, sadece ABD'den oynanabilir. Türkiye'den Mega Millions oynamak için, bir ABD adresine sahip olmanız ve bir ABD banka hesabına sahip olmanız gerekir. Bu gereksinimleri karşılamıyorsanız, Mega Millions oynayamazsınız.

İlgili Haberler