Büyük yılbaşı ikramiyesi Türkiye Varlık Fonu'na çıktı

Büyük yılbaşı ikramiyesi Türkiye Varlık Fonu'na çıktı

Demirören Grubu'nun İtalyan Sisal ile ortak olduğu Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye üçü satılmayan dört çeyrek bilete çıktı. Para kasada kaldı

A+A-

BORSATEK - Demirören Grubu'nun İtalyan Sisal ile ortak olduğu Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişinde 1000 milyon TL olan büyük ikramiyenin dötte üçü Türkiye Varlık Fonu'na kaldı.

Sisal Şans tarafından 31 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilen, Milli Piyango özel yılbaşı çekilişinde 100 milyon TL’lik büyük ikramiye bir adet çeyrek bilete isabet etti. Satılamayan diğer üç çeyrek biletin 75 milyon TL'lik ikramiye tutarı Türkiye Varlık Fonu'na kaldı.

Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nün 31 Aralık yılbaşı özel çekilişinde 100 milyonluk büyük ikramiye, "9-8-8-4-7-5-7" numaralı çeyrek bilete isabet etti. Noter, numaraların satılan bir bilete ait olduğunu doğruladı. Büyük ikramiyeye ait numaranın bulunduğu biletin sevk merkezi Manisa'nın Akhisar ilçesi olarak açıklandı.

Milli Piyango'nun 2019'da yapılan ihaleyi, Demirören ve İtalyan ortağı Sisal'in kurduğu "Sisal-Şans Ortak Girişimi" kazanmıştı. Demirören ve Sisal'e Temmuz 2030'a kadar piyango oynatma yetkisi veren sözleşme 2019 yılı Ağustos ayında imzalanmıştı. Gelir paylaşımı esasına dayanan 10 yıl süreli sözleşmeye göre, çıkmayan ikramiyeler Türkiye Varlık Fonu'na kalıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü fonun bünyesinde 8 farklı sektörden 23 şirket bulunuyor. Fon yönetimindeki Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa ettikten sonra bu görevinden de istifa etmişti

 

İlgili Haberler