Kripto para platformu Bybit, Dubaiโde sanal varlฤฑk faaliyetleri yรผrรผtmek iรงin prensipte onay aldฤฑ. ลirket bu haberi, 2022 Dรผnya Hรผkรผmeti Zirvesiโndeki ortak basฤฑn toplantฤฑsฤฑnda BAEโnin Ekonomi Bakanฤฑ ile birlikte duyurdu. Bybit aynฤฑ zamanda global merkezini de Dubaiโye taลฤฑmayฤฑ planlฤฑyor. Bybit, Emirlikโin sanal varlฤฑklar piyasasฤฑ iรงin olan โtest et-uyarla-ayarlaโ modeli kapsamฤฑnda dรผnya รงapฤฑnda geniล รงaplฤฑ รผrรผnler ve hizmetler sunacak.
Bybit, kendini tamamen BAE hรผkรปmetinin mevzuata iliลkin รงabalarฤฑnฤฑ desteklemeye ve sektรถre dair engin bilgilerini, deneyimini ve sektรถrรผn iรงyรผzรผnรผ tรผm taraflarla paylaลmaya adadฤฑฤฤฑnฤฑ vurguladฤฑ. Bybit, BAEโye sorumlu bir ลekilde bรผyรผme รงerรงevesi kapsamฤฑnda riskleri yรถnetme konusunda yardฤฑmcฤฑ olarak perakende yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑ ve geniล kitleleri, sanal varlฤฑklarฤฑ gรผvenli ve sorumlu ลekilde nasฤฑl kullanabilecekleri hakkฤฑnda eฤitme konusunda รถnemli bir role sahip.
Dijital merkez olmada dรถnรผm noktasฤฑ
BAEโnin Dฤฑล Ticaret, Yetenekleri รekme ve Elde Tutmadan Sorumlu Bakanฤฑ Dr Thani Al Zeyoudi ลunlarฤฑ sรถyledi: โBybitโin global merkezini Dubaiโde aรงma kararฤฑ, BAEโyi dรผnya รงapฤฑnda bir dijital merkez konumuna getirme รงabamฤฑzฤฑ ileriye taลฤฑyacak bir dรถnรผm noktasฤฑ. Kripto para ve blok zinciri gibi sanal varlฤฑklar, finans sistemini kรถkten deฤiลtirdi. Hฤฑzla deฤiลen bu sektรถrde bir adฤฑm รถnde olabilmek amacฤฑyla yรผksek bรผyรผme gรถsteren ลirketleri BAEโye รงekmek, burada tutmak ve onlara daha fazla bรผyรผme olanaฤฤฑ tanฤฑmak iรงin saฤlam yasal dรผzenlemelerle iลletme dostu bir ekosistem inลa ediyoruz. Gelmekte olan yeni nesil FDIโlar (Doฤrudan Yabancฤฑ Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar) aรงฤฑsฤฑndan bu ekosistem bรผyรผk yarar saฤlayacak. Bu sayede yeni iล ve yatฤฑrฤฑm fฤฑrsatlarฤฑ ortaya รงฤฑkacak. Bรถylelikle sanal varlฤฑk ve web 3.0 sektรถrlerinde รงalฤฑลanlar iรงin BAE, yaลamak ve รงalฤฑลmak aรงฤฑsฤฑndan dรผnyanฤฑn en cazip yerlerinden biri olacak.โ
Sanal varlฤฑk alanฤฑ hฤฑz kesmeden geliลiyor
Bybitโin kurucu ortaฤฤฑ ve CEOโsu Ben Zhou ise ลunlarฤฑ sรถyledi: โBybit olarak, Emirlikโin canlฤฑ ekonomisi kapsamฤฑnda sanal varlฤฑk alanฤฑndaki yeniliklere katkฤฑ saฤlamayฤฑ ve global merkezimizi Dubaiโde aรงmayฤฑ dรถrt gรถzle bekliyoruz. Sanal varlฤฑk alanฤฑ hฤฑz kesmeden geliลmeye ve olgunlaลmaya devam ederken paydaลlarฤฑmฤฑza bu karmaลฤฑk sektรถrรผ daha iyi anlayabilmeleri konusunda yardฤฑmcฤฑ olabileceฤimize inanฤฑyorum. Prensipte aldฤฑฤฤฑmฤฑz bu onay, Bybitโin BAEโnin ve iรงinde bulunduฤu bรถlgenin sanal varlฤฑklar konusunda dรผnya รงapฤฑnda bir teknoloji merkezi olma amacฤฑnฤฑ desteklememizi saฤlayacak eลsiz bir fฤฑrsat.โ
Finans teknolojisi (fintech), biliลim teknolojileri (IT), sanal varlฤฑklar, yatฤฑrฤฑm ve hukuk alanฤฑnda deneyime sahip profesyoneller tarafฤฑndan yรถnetilen รงok yรถnlรผ yรถnetim ekibi ile Bybit, Mayฤฑs 2021โde 76 milyar dolar deฤerindeki gรผnlรผk en yรผksek iลlem hacmi ile en hฤฑzlฤฑ bรผyรผyen sanal varlฤฑk platformlarฤฑndan biri. Dรผnyada dijital olarak en รงok ziyaret edilen รผรงรผncรผ sanal varlฤฑk platformu.
Bybitโin yeni merkez ofisinin, 2022 Nisan ayฤฑ gibi faaliyete geรงmesi bekleniyor. Yeni yeteneklerin iลe alฤฑnmasฤฑ ve mevcut ekipler ile operasyonlarฤฑn Bybitโin yeni evi Dubaiโye transfer edilmesi sรผreci baลladฤฑ.
BAEโnin yeni Dubai Sanal Varlฤฑk Dรผzenlemesi Kanunu bu ayฤฑn baลlarฤฑnda duyuruldu. Bu dรผzenleme ile yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑ koruyan, sฤฑnฤฑrlar arasฤฑ ลeffaflฤฑฤฤฑ kolaylaลtฤฑran ve kรผresel piyasa bรผtรผnlรผฤรผnรผ gรผvenceye alan saฤlam bir yapฤฑ sunarak sektรถrรผ desteklemek รผzere dรผzenleyici bir รงerรงeve oluลturulmasฤฑ amaรงlanฤฑyor.







