BYD’nฤฑn yangฤฑn riskine yol aรงabilecek bir direksiyon kontrol รผnitesini iรงeren bir รผretim hatasฤฑ nedeniyle yaklaลฤฑk 97.000 elektrikli aracฤฑ (EV) geri รงaฤฤฑrdฤฑฤฤฑ bildirildi.
Devlet Piyasa Dรผzenleme ฤฐdaresi’nden (SAMR) yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, รinli otomobil รผreticisi Kasฤฑm 2022 ile Aralฤฑk 2023 arasฤฑnda รin’de รผretilen Dolphin ve Yuan Plus EV’leri geri รงaฤฤฑrฤฑldฤฑ.SAMR aรงฤฑklamasฤฑnda, ลirketin bayilerinden geri รงaฤrฤฑlan araรงlara fiziksel bir dรผzeltme yรผklemelerini isteyeceฤi belirtildi.
รin Otomobil รreticileri Birliฤi’nin verilerine gรถre, Dolphin ve Yuan Plus, BYD’nin 2023 yฤฑlฤฑnda en รงok satan iki modeli oldu ve toplamda yฤฑl iรงinde satฤฑlan 3 milyon otomobilin %26’sฤฑnฤฑ oluลturdu.







