Cemil Ertem'den meşru müdafaa sinyali

Cemil Ertem'den meşru müdafaa sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanlarından Cemil Ertem, Ankara saldırısı ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Cemil Ertem, Ankara saldırısı ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Ertem, NTV'deki konuşmasında Türkiye'nin bundan sonra atacağı adım konusunda ipucu olarak sayılabilecek açıklamasında "Türkiye meşru müdafaa hakkını kullanacaktır" dedi.

Dün Ankara'da gerçekleştirilen saldırıda 20'si rütbeli subay, 8'i sivil olmak üzere 28 kişi hayatını kaybetmişti. 60'ın üstünde yaralının hastanelerde tedavileri sürerken olayın failleri olduğu açıklanan 14 kişinin yakalandığı Erdoğan tarafından açıklandı.

Resmi açıklamalarda olayın YPG tarafından yapıldığı belirtilirken, YPG bugün yaptığı açıklama ile saldırıyı üstlenmediğini, kendilerinin yapmadığını söyledi.

Öte yandan Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının yankıları devam ederken BM'nin daimi 5 üyesinin büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. Kaynaklara göre ABD, Rusya, Fransa, Çin ve İngiltere temsilcileriyle ayrı ayrı görüşme yapılacak.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.