Çeyrek altın fiyatı ne kadar, fiyatlar daha da yükselecek mi

Çeyrek altın fiyatı ne kadar, fiyatlar daha da yükselecek mi

Analistler, altın fiyatlarının yükselişinin devam edeceğini öngörüyor.

A+A-

Altın fiyatları 2.500 doları aşabilir mi? Son dönemde tarihi zirvelere tırmanan altın fiyatları, yatırımcıların "Altın yükselişine devam edecek mi?" sorusunu sormasına neden oluyor. Analistler, altın için iyimserliklerini korurken, 2.500 doların üzerinde bir fiyat seviyesinin de mümkün olduğunu belirtiyor.

Yükselişin Nedenleri

Altın fiyatları, ABD faiz politikalarına ilişkin beklentilerin değişmesi ve güvenli liman varlıklarına olan talebin artmasıyla bu hafta başında tarihi seviyelere yükseldi. Orta Doğu'daki jeopolitik gerilimler, Rusya-Ukrayna savaşı ve Tayvan'daki deprem gibi küresel riskler de altına olan ilgiyi artırdı.

ABD dolarındaki düşüş ve Federal Rezerv'in 2024'te faiz indirimlerine gidebileceğine dair sinyaller de altının cazibesini artırdı. VanEck portföy yöneticisi Imaru Casanova, altının enflasyona karşı koruma sağlaması nedeniyle değerini koruduğunu ve yükselişinin devam edebileceğini söyledi.

Merkez bankalarının altın alımlarındaki artış da fiyatların yukarı gitmesini destekliyor. 2023 yılında toplam altın talebinin %20'den fazlasını oluşturan merkez bankalarının alımları, altına sürekli destek sağlıyor.

2024 Altın Fiyat Tahmini

Analistler, altın fiyatlarının yükselişinin devam edeceğini öngörüyor. Casanova, ons başına 2.500 doların üzerine çıkılabileceğini belirtiyor. Casanova, geçmişteki rallilerin genellikle daha yüksek seviyelerde konsolidasyon dönemlerine yol açtığını da vurguladı.

Bank of America Securities de 2024 için ons başına 2.400 dolarlık bir fiyat hedefi öngörüyor. Bank of America, Federal Rezerv'in faiz oranlarını düşürmeye başlaması halinde yatırımcı ilgisinin yeniden canlanacağını ve altın fiyatlarının artacağını tahmin ediyor.

Altın mı Alayım Bitcoin mi

Bitcoin, enflasyona ve jeopolitik risklere karşı koruma da dahil olmak üzere altınla bazı benzerlikler taşısa da, altının uzun tarihi ve güvenilirliği Bitcoin'den onu ayırıyor. Casanova, altının, Bitcoin gibi yeni yatırım araçlarına kıyasla daha köklü bir geçmişe ve istikrara sahip olduğunu vurguladı.

Sonuç olarak altın ve Bitcoin, yatırımcılara riskleri azaltmak ve portföylerini çeşitlendirmek için farklı seçenekler sunarken, altının uzun vadeli güvenilirliği ve istikrarı onu birçok yatırımcı için tercih edilen bir seçenek haline getiriyor.

Çeyrek Altın Son 1 ayda yüzde 5'ten fazla yükseldi. İşte son 1 aylık fiyat grafiği

 

Çeyrek Altın Son 6 Ay Grafiği

İlgili Haberler