Çin 20 milyonuncu elektrikli aracını üreterek kırılması güç bir rekora imza attı

Çin 20 milyonuncu elektrikli aracını üreterek kırılması güç bir rekora imza attı

Çin’in 20 milyonuncu yeni enerjili aracı (NEV) banttan inerek yeni bir rekora imza attı. Ülkenin 20 milyonuncu yeni enerjili aracı, GAC Aion adlı şirketin Guangzhou’daki fabrikasında üretildi. 

A+A-

Çin'de Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı 20 milyonuncu aracın banttan inmesini bir törenle kutladı. Törende bir konuşma yapan Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakan Yardımcısı Xin Guobin, yeni enerji araçlarının küresel otomobil endüstrisinin dönüşümü ve iyileştirilmesi ve yeşil kalkınma için ana yön olduğunu ve aynı zamanda stratejik bir seçim olduğunu söyledi.

Otomobil Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Fu Bingfeng, bu yeni rekorla birlikte Çin’de NEV sektörünün büyük ölçekli, küreselleşmiş ve yüksek kaliteli gelişiminde yeni bir aşamaya girdiğini söyledi. Fu, NEV sektörünün Çin’in modern endüstriyel sisteminin önemli bir parçası haline geldiğini kaydetti. 

İlk elektrikli otomobilinin doğduğu 1995 yılından bu yana, Çin’deki yeni enerji araçlarının 0’dan 10 milyona çıkması 20 yıldan fazla bir zaman aldı ancak 10 milyondan 20 milyona çıkması sadece 2 yıl sürdü.

İlgili Haberler