รin, ABD’den bazฤฑ mallarฤฑn ithalatฤฑna uyguladฤฑฤฤฑ tarifeleri 14 ลubat’tan itibaren yarฤฑ yarฤฑya azaltacaฤฤฑnฤฑ duyurdu.
Yaklaลฤฑk 75 milyar dolar tutarฤฑnda ithalatฤฑ kapsayacak olan bu tarife indirimi 14 ลubat’ta Tรผrkiye saati ile 08.01’de yรผrรผrlรผฤe girececek.
รin Maliye Bakanlฤฑฤฤฑ’nฤฑn aรงฤฑklamasฤฑna gรถre bazฤฑ mallar iรงin daha รถnce yรผzde 10 olarak uygulanan gรผmrรผk tarifesi yรผzde 5’e, yรผzde 5 olarak uygulanan tarife de yรผzde 2,5’e indirilecek.
Maliye Bakanlฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamasฤฑnda, รin’in ve ABD’nin imzaladฤฑklarlarฤฑ ticaret anlaลmasฤฑna riayet edebileceklerini ve anlaลmayฤฑ uygulayacaklarฤฑnฤฑ umduklarฤฑnฤฑ belirtirken, anlaลmanฤฑn uygulanmasฤฑnฤฑn piyasa gรผvenini artฤฑracaฤฤฑnฤฑ, ikili ticari iliลkileri geliลtireceฤini ve global ekonomiyi bรผyรผteceฤini vurguladฤฑ.







