Çin, ABD'nin Huawei'yi hacklediğini resmen kabul etti

Çin, ABD'nin Huawei'yi hacklediğini resmen kabul etti

NSA'in, "önemli veri kaynaklarını" çalmak amacıyla Çin'e "defalarca sistematik ve platform tabanlı saldırılar gerçekleştirdiği Çin tarafından kabul edildi

A+A-

Çin, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Çinli telekom devi Huawei'nin sunucularını hacklediğini resmen kabul etti.

Çarşamba günü yayınlanan bir Devlet Güvenlik Bakanlığı raporunda, NSA'nın Huawei'ye "önemli veri kaynaklarını" çalmak amacıyla "defalarca sistematik ve platform tabanlı saldırılar gerçekleştirdiği" belirtildi.

Raporda, NSA'nın 2009 yılında Huawei genel merkezinin sunucularını hacklemeye başladığı ve onları izlemeye devam ettiği vurgulandı.

Bu durum, Edward Snowden tarafından sızdırılan belgelerin ortaya çıkardığı iddiaları doğruluyor. Snowden, 2013 yılında NSA'nın Huawei'nin Shenzhen'deki mühürlü merkezini hacklediğini gösteren dahili belgeleri yayınlamıştı.

Raporda, NSA'nın Huawei'nin yönlendiricileri ve dijital anahtarlarının işleyişi hakkında bilgi edinmek ve üst düzey yöneticilerin iletişimlerini izlemek için saldırıyı gerçekleştirdiği belirtildi.

Rapor, NSA'nın Huawei'nin teknolojisinden faydalanarak, hem ABD müttefiki hem de Amerikan ürünlerini satın almaktan kaçınan diğer ülkelere satılan ekipmanların NSA'nın bilgisayar ve telefon ağlarına erişimini sağlamaya çalıştığını da belirtti.

NSA uzun zamandır Huawei ile Çin ordusu arasında bağlantılar arıyor.

 

İlgili Haberler