Çin devlet bankaları yuanı desteklemek için ABD doları sattıyor

Çin devlet bankaları yuanı desteklemek için ABD doları sattıyor

Çin devlet bankalarının yuanı desteklemek için ABD doları sattığı görüldü.

A+A-

Konuyla ilgili doğrudan bilgi sahibi üç kişi, Çin'in önde gelen devlet bankalarının Salı günü erken Asya ticaretinde hem onshore hem de offshore spot piyasalarda yuan almak için ABD doları sattığını ve Çin para birimini desteklemeyi amaçlayan hamleler yaptığını söyledi.

Çin'in devlet bankaları genellikle ülkenin döviz piyasasında merkez bankası adına işlem yaparlar, ancak kendi adlarına da işlem yapabilirler.

Dolar satışları, Çin'in önde gelen liderlerinin Pazartesi günü COVID-19 sonrası dolambaçlı bir toparlanmanın ortasında ekonomiye yönelik politika desteğini artırma sözü vererek iç talebi artırmaya odaklanmaları ve daha fazla teşvik adımının sinyalini vermelerinin ardından geldi.

Politika yapıcılar ayrıca Çin'in yuan döviz kurunu temelde makul ve dengeli seviyelerde sabit tutacağını söyledi ve sermaye piyasasını canlandırma ve yatırımcı güvenini yeniden tesis etme sözü verdi.

HSBC analistleri bir notta, "Politbüro'nun son yıllarda ilk kez açıklamada döviz istikrarından bahsetmesi ilginç" dedi.

Analistler ayrıca "Bu, yuanın değer kaybı baskısını yumuşatmanın bundan sonra daha önemli bir politika önceliği haline gelebileceği anlamına geliyor. Bu durum, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) son dönemde döviz politikasını daha da sıkılaştırmasıyla uyumludur." şeklinde not düştü.

Çin'in para otoriteleri zayıflayan para birimini korumak için son zamanlarda çabalarını arttırdı. Geçtiğimiz hafta düzenleyiciler, şirketlerin yurt dışında daha fazla borçlanmasına izin vermek için kuralları gevşetirken, PBOC günlük orta nokta yönlendirme oranını ısrarla piyasa tahminlerinden daha yüksek belirliyor.

Onshore yuan %0,6'dan fazla güçlenerek dolar başına 7,1411 seviyesine yükseldi ve GMT 0314 itibariyle 7,1541 seviyesine ulaştı. Bu yıl şimdiye kadar dolar karşısında %3,5 değer kaybeden yuan, en kötü performans gösteren Asya para birimlerinden biri.

Offshore muadili de güçlenme eğilimini izledi ve son olarak 7,1542'den işlem görmeden önce 7,1475 ile bir haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler