Yuan gerilerken dolar konut verileriyle kendine geldi

Yuan gerilerken dolar konut verileriyle kendine geldi

ABD doları, şaşırtıcı derecede güçlü ABD konut verilerinin ardından Asya ticaretinde güçlü seyrederken, yuan ve Avustralya doları kayıplarını telafi etti ve dikkatler Fed Başkanı Powell'ın ilerleyen saatlerinde Kongre önünde yapacağı konuşmaya çevrildi.

A+A-

Tek ailelik konut başlangıçları Mayıs ayında aşağı yukarı sabit kalacağı beklentilerine karşın %21,7 arttı. Yatırımcılar, ruhsatlardaki bir sıçramadan kaynaklanmadığı için bunu biraz göz ardı etti, ancak yine de Powell'ın ifadesi öncesinde dolara destek verdi.

Gece boyunca euro/dolar paritesi 1,0916 seviyesindeydi ve marjinal olarak güçlendi, Asya seansının başlarında sabit kaldı. Yen de Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda'nın Çarşamba günü yapacağı konuşma öncesinde dolar başına 140,50 seviyesinde sabit kaldı.

Aussie ve yuan Salı gününün en büyük kaybedenleri oldu ve Çarşamba günü erken saatlerde bir sıçrama havasında değildi. Çin faiz oranlarını beklenenden daha az düşürdü ve COVID sonrası toparlanma dururken, umut edilen büyük teşvik henüz gelmedi.

Yuan gece boyunca yaklaşık %0,3 düştü ve Çarşamba günü erken saatlerde offshore ticarette para birimi dolar başına 7,1826 ile yedi ayın en düşük seviyesine yakın bir seviyede sabitlendi.

Çin Başbakanı Li Qiang'ın Avrupa'da olması nedeniyle, yatırımcılar yakın zamanda yeni teşviklerin açıklanmasını pek olası görmüyor.

Aussie, bu ayki faiz artışının ardından Salı günü açıklanan ve beklenenden daha az şahin olan merkez bankası tutanakları sayesinde bir darbe daha aldı. Bir gecede %0,9 düştü ve en son 0,6790$ satın aldı.

Yeni Zelanda doları, 200 günlük hareketli ortalamasının hemen üzerinde 0,6168 dolarda sabitlenmeden önce 50 günlük hareketli ortalamasının altına indi.

Veriler ekonominin resesyonda olduğunu gösterirken, merkez bankası faiz artırımlarıyla işinin bittiğini işaret etmesinin ardından baskı altında.

Wellington'daki Kiwibank'ta döviz işlemcisi olan Mieneke Perniskie, "Buradan itibaren büyümede daha fazla durgunluk görüyoruz" dedi ve ekledi: "Seçimimiz, kivinin yıl bitmeden 0,57 dolar seviyesine doğru ilerleyeceği yönünde, ancak bu düz bir çizgide olmayacak. İlk olarak 0,59$ seviyesini kırmamız gerekecek. Bu sadece birkaç hafta uzakta olabilir."

Başka bir yerde sterlin gecelik düşüşünün bir kısmını toparlayarak 1,2760$ seviyesine geldi. İngiliz enflasyon verileri günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ve ekonomistler gevşeme işaretleri görmeyi umuyor.

Verilerin Perşembe günü toplanacak olan İngiltere Merkez Bankası için belirleyici olması beklenirken, piyasalar şu anda 25 bp'lik bir artırım için 3/4 ve 50 bp'lik bir artırım için 1/4 şansı fiyatlıyor.

Capital.com analisti Daniela Hathorn, "Sterlin, beklentiler yeniden şekillenirse, paritenin potansiyel olarak 1,28'in üzerine çıkması ve geçen haftanın direnci olan 1,2847'yi yeniden test etmesiyle mevcut geri dönüşü durdurabilir" dedi.

ABD dolar endeksi 102,55 seviyesinde sabit kaldı. Bitcoin, Fidelity, Citadel Securites ve Charles Schwab tarafından desteklenen yeni bir kripto borsasının piyasaya sürülmesiyle Mayıs sonundan bu yana ilk kez 28.000 $'ın üzerine çıkarak bir gecede %5 artış gösterdi.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler