Çin emlak piyasasının sübvansiyona daha fazla ihtiyacı var

Çin emlak piyasasının sübvansiyona daha fazla ihtiyacı var

Analistler, ülke ekonomisinin önemli bir bölümünü oluşturan Çin emlak piyasasının daha da kötüye gitmesini önlemek için daha fazla devlet desteğine ihtiyacı olduğunu öne sürdüler.

A+A-

Çin emlak sektörünün daha fazla desteğe ihtiyacı var. Bu çerçevede Macquarie'nin baş ekonomisti Larry Hu yayınladığı araştırma notunda, mevcut konut fiyatlarının Ekim ayında 2014 yılından bu yana en fazla düşüşü gösterdiğini ve ödenmemiş emlak kredilerinin tarihte ilk kez gerilediğini söyledi.

Hükümet en önemli konuyu, yani müteahhitlerle ilgili kredi riskini ele almadığını belirten Macquarie, "Son çare mercii olmadan, düşen satışlar ve artan temerrüt riskleri birbirini güçlendirdiğinden, kendi kendini gerçekleştiren bir güven krizi kolayca yaşanabilir. Gerçekten de, bazı büyük geliştiricilerin kredi riskleri son zamanlarda hızla arttı" dedi.

Nomura analistleri geçen hafta resmi verilere dayanarak hazırladıkları bir raporda, 70 büyük şehirdeki mevcut konutların ortalama fiyatının Ekim ayında bir önceki aya göre %0,6 düştüğünü, Eylül ayındaki %0,5'lik düşüşe kıyasla Çin'in en büyük şehirlerinin düşüşte başı çektiğini belirtti.

Raporda, "Çin'in emlak sektörü henüz dibe vurmuş değil. Piyasalar geçtiğimiz iki ay boyunca emlak teşvik politikaları konusunda biraz fazla iyimser davranmış gibi görünüyor" denildi.

Bu haber toplam 862 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler