รin’in dolar cinsinden rekor miktarda Hazine tahvili satฤฑลฤฑ planladฤฑฤฤฑ belirtildi. Konuya yakฤฑn kaynaklara gรถre teklif miktarฤฑ 6 milyar dolar civarฤฑnda olabilir.
Konunun halka aรงฤฑk olmamasฤฑ nedeniyle isimlerinin aรงฤฑklanmasฤฑnฤฑ istemeyen kaynaklara gรถre Maliye Bakanlฤฑฤฤฑ รผรง, beล, on ve yirmi yฤฑl vadeli dolar tahvili ihracฤฑ planlฤฑyor. Bakanlฤฑk konuyla ilgili aรงฤฑklama yapmadฤฑ.
ฤฐhracฤฑn gerรงekleลmesi halinde รin art arda รผรง yฤฑl dolar tahvili satmฤฑล olacak. Bu durum dรผnyanฤฑn en bรผyรผk ikinci ekonomisinin, ลirketlerin ve yerel otoritelerin borรงlanabileceฤi bir offshore piyasa oluลmasฤฑ konusundaki istekliliฤini gรถsteriyor.
20 yฤฑllฤฑklarฤฑn satฤฑลฤฑ 2018 yฤฑlฤฑnda ihraรง edilen 10 ile 30 yฤฑllฤฑklar arasฤฑndaki boลluฤu dolduracak.
JPMorgan รzel Bankacฤฑlฤฑk tahvil birimi yรถneticisi Anne Zhang, โBu durum รin’in dรผzenli bir offshore piyasa geliลtirmek konusundaki kararlฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ gรถsteriyor. Yeni arz hazine tahvillerinde getiri eฤrisi arasฤฑndaki boลluฤu tamamlayacak.โ dedi.(bloombergHT)







