รin Baลbakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Liu He, 2019 yฤฑlฤฑnda รin’ed GSYH’nฤฑn yรผzde 6’dan fazla bรผyรผdรผฤรผnรผn tahmin edildiฤi ve Ocak ayฤฑ iรงin verilerin beklenenden daha iyi bir ekonomik gรถrรผnรผme iลaret ettiklerini sรถyledi.
Liu, ABD ile faz 1 ticaret anlaลmasฤฑnฤฑn imzalanmasฤฑ sonrasฤฑ yaptฤฑฤฤฑ konuลmada, รin’in yurt iรงi reformlarฤฑ daha da derinleลtireceฤini ve dรผnyaya daha fazla aรงฤฑlacaฤฤฑnฤฑ da ifade etti.
ABD-รin ticaret anlaลmasฤฑnฤฑn imzalanmasฤฑ sonrasฤฑ รin devlet televizyonuna aรงฤฑklamalarda bulunan Liu He, ABD ile varฤฑlan anlaลmanฤฑn mรผzakerelerin ekonominin ekonomiyi iyileลtirmek iรงin รงalฤฑลtฤฑฤฤฑnฤฑ kanฤฑtladฤฑฤฤฑnฤฑ savundu.
Pekin ve Washington’un problemlerini mรผzakereler yoluyla รงรถzmeleri gerektiฤini ve tarifelerin iyi bir รงรถzรผm olmadฤฑฤฤฑnฤฑ ifade eden Liu He, ABD’nin รin’i manipรผlatรถrleri listesinden รงฤฑkarmasฤฑnฤฑn da doฤru bir seรงim olduฤunu vurguladฤฑ.







