Çin'de büyüme sevindirdi

Çin'de büyüme sevindirdi

Çin'de GSYİH artışı beklentilerin üzerinde oldu

A+A-

 

Çin ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin üzerinde bir büyüme yaşadı. Bununla birlikte bu büyüme yine de baskı
altında kalan rakamlara işaret etti. İçerde ve dışarda talebin yeterince güçlenmediği gözlenirken, hükümetin büyümeyi güçlendirmek için yeni adımlar atabileceği beklentisi doğurdu.

Ulusal İstatistik Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre dünyanın en büyük ikinci ekonomisi yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7 oranında büyüme yaşadı. Bu rakam bir önceki çeyrekle aynı seviyede bir yıllık büyümeye işaret etti. Beklentiler ikinci çeyrekte büyümenin yüzde 6.8 düzeyinde olacağı yönündeydi.

İstatistik ofisi'nin açıklamasına göre yılın ilk yarısında sanayi üretimi yüzde 6.3 arttı. İlk çeyrekte bu oran yüzde 6.4 seviyesindeydi. Anılan dönemler itibarıyla sabit varlık yatırımları yüzde 13.5'ten yüzde 11.4'e geriledi ve perakende satışlar yüzde 10.6'dan yüzde 10.4'e düştü.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.