Çin'de emlak sektöründeki düşüş uzun yıllar sürebilir

Çin'de emlak sektöründeki düşüş uzun yıllar sürebilir

Wall Street'teki ekonomistler, Çin emlak piyasasındaki zayıflığın önümüzdeki yıllarda ekonomi üzerinde bir engel olabileceği konusunda uyarıyorlar.

A+A-

Çin ekonomisti Lisheng Wang liderliğindeki Goldman Sachs ekonomistleri bir hafta sonu notunda, "Emlak sektöründe, özellikle alt kademe şehirler ve özel geliştirici finansmanı ile ilgili kalıcı zayıflıklar görüyoruz ve bunlar için hızlı bir düzeltme olmadığına inanıyoruz" dedi.

Goldman Sachs'ın ekonomistleri, emlak piyasasının "L şeklinde bir toparlanma" görmesinin beklendiğini söyledi. Bu, sert düşüşlerin ardından yavaş bir toparlanma oranı olarak tanımlanıyor.

Morgan Stanley, bir raporunda, parasal gevşeme önlemlerinin hasta sektörü desteklemede başarısız olması durumunda, bunun Asya-Pasifik bölgesinin geri kalanında da yayılma etkisi endişelerine yol açacağını ekleyerek, "Çin emlak sektörünün beklediğimiz gevşemeye rağmen istikrar kazanamaması aşağı yönlü bir risk olabilir. Bu senaryoda, Çin'de güven ve finansal koşullar sıkılaşacak, bu da Çin'in büyümesi üzerinde doğrudan etkileri olacak ama aynı zamanda bölgeye de olumsuz yansıyacak" dedi.

Bu haber toplam 442 defa okunmuştur
İlgili Haberler