Apple 7 Mayıs'ta ne tanıtacak? İşte teknoloji devinin yeni bombaları

Apple 7 Mayıs'ta ne tanıtacak? İşte teknoloji devinin yeni bombaları

Apple 7 Mayıs tarihinde özel bir etkinlik düzenleyecek. Peki teknoloji devi hangi yeni ürünlerini ilk kez kullanıcıların karşısına çıkaracak?

A+A-

Apple önümüzdeki Salı günü yılın ilk etkinliğini düzenlemeye hazırlanıyor ve odak noktası iPad olacak. Şirket, iPad Pro ve iPad Air modelleri güncellenecek ve Apple bazı iPad aksesuarlarını da yenilemeyi planlıyor.

Bu rehber, 7 Mayıs'ta gerçekleşecek olan "Let Loose" etkinliğinde görmeyi beklediğimiz her şey hakkında ayrıntılar içeriyor.

iPad Pro

Apple'ın etkinliğinin yıldızı, ilk büyük form faktörlü OLED ekranlara sahip iPad Pro modelleri olacak. OLED ekran teknolojisi daha derin siyahlar, daha iyi kontrast, daha canlı renkler ve daha iyi güç verimliliği getirecek.

Apple'ın daha yüksek parlaklık, daha uzun pil ömrü, 120Hz ProMotion yenileme hızları ve OLED teknolojisi için uzun bir kullanım ömrü ile "piyasadaki en iyi OLED panelleri" kullandığı söyleniyor. OLED ekranlar tek tek kontrol edilebilen piksellere sahip, bu nedenle yüksek dinamik aralıklı içerikler daha gerçekçi ve gerçeğe yakın görünüyor.

iPad Pro modelleri 11.1 inç ve 12.9 inç boyutlarında sunulacak ve her iki model de inceltilmiş çerçevelerle daha ince olacak. 11.1 inç iPad Pro'nun 5.9 mm'den 5.1 mm kalınlığa, 12.9 inç modelin ise 6.4 mm'den 5 mm kalınlığa sahip olması bekleniyor. Tabletler, uzunluk ve genişlikte yapılacak küçük değişikliklerle mevcut modellerle aşağı yukarı aynı boyutta olacak.

iPad Pro modellerinin hangi M serisi çipi kullanacağı tam olarak belli değil ve bunların yapay zeka odaklı yeni nesil M4 çip ile donatılmış ilk cihazlar olma ihtimali var. Bu gerçekleşmezse Apple, iMac ve MacBook Air'de bulunan M3'ü kullanacak. Her iki durumda da bu büyük bir gelişme anlamına gelecek.

Çerçevelerin inceltilmesinin yanı sıra iPad Pro'nun öne bakan kamerasının cihazın üst kısmı yerine yan tarafına yerleştirilmesi bekleniyor, böylece iPad yatay yöndeyken kamera dik duracak. Bu, iPad klavye ile kullanıldığında yapılan video görüşmeleri ve çekimler için daha mantıklı.

Olası MagSafe şarj desteği ve 4TB'a kadar depolama alanı söylentileri var ve fiyatların da arttığını görebiliriz. Birden fazla kaynak OLED teknolojisinin 2024 iPad Pro modellerini daha pahalı hale getireceğini söyledi, ancak ne kadar daha pahalı olacağı henüz belli değil. Söylentiler 160 dolar daha fazla ile 700 dolar daha fazla arasında değişiyor.

iPad Pro hakkında şimdiye kadar duyduğumuz söylentiler hakkında daha fazla bilgi için özel bir 2024 iPad Pro rehberimiz var.

iPad Air

iPad Air, iPad Pro ile birlikte yenilenecek ve Apple ilk kez Air serisini bölerek iki model sunacak. İlk iPad Air, 10,9 inç boyutuyla mevcut versiyonun doğrudan halefi olacak. İkinci model ise iPad Pro'ya benzer şekilde 12,9 inç boyutunda olacak.

iPad Air'in iki ekran boyutunda sunulması, iPad Pro'dan daha uygun bir fiyata büyük ekran isteyen müşterilerin bu seçeneğe sahip olmasını sağlayacak. 10.9 ve 12.9 inç iPad Air modelleri, Apple'ın iPad Pro'ya getirdiği OLED ekran teknolojisine sahip olmayacak, bunun yerine LCD kullanacak ve bu da maliyetleri daha düşük tutacak.

screenshot_2-026.jpg

Yeni, daha büyük boyut dışında iPad Air'de tasarım değişiklikleri beklemiyoruz. Her iki model de iPad Air 4'e benzeyecek, ince çerçeveli uçtan uca ekrana ve düz, yuvarlak kenarlı alüminyum kasaya sahip olacak. iPad Air, iPad Pro'dan daha kalın olacak ve daha kalın çerçevelere sahip olacak.

Sızdırılan iPad Air görüntüleri, iPhone 16'da görmeyi beklediğimiz tasarıma benzer şekilde çıkıntılı hap şeklinde bir kamera çıkıntısına sahip bir arka kameraya işaret ediyor. Ön kamera, yatay moddayken iPad Air'in üst kısmında olacak şekilde yeniden konumlandırılabilir ve böylece klavye ile kullanıldığında görüntülü aramalar için doğru yönde olması sağlanabilir. Mevcut versiyonda kamera, portre modundayken üstte yer alıyor.

Önemli tasarım güncellemeleri görmeyecek olsak da Apple yeni renk seçenekleri sunabilir. Mevcut model bir dizi pastel tonda geliyor, bu nedenle Apple renk seçimini değiştirebilir.

Apple Pencil

iPad Pro ve iPad Air'e, Apple'ın Apple Pencil 3 olarak adlandırabileceği Apple Pencil'ın güncellenmiş bir sürümü eşlik edecek. Tasarım değişiklikleri olup olmayacağı henüz belli değil, ancak dokunsal geri bildirimi destekleyen ilk Apple Pencil olması bekleniyor.

Bu dokunsal geri bildirimin nasıl kullanılacağı henüz belli değil, ancak iOS 17.5'teki kod, uygulamalardaki farklı araçları ve ayarları etkinleştirmek gibi şeyler yapabilen bir "sıkma" hareketi olacağını öne sürdü.

Bir noktada değiştirilebilir manyetik uçlarla ilgili söylentiler vardı, ancak bunun gerçekten gelecek bir özellik mi yoksa yanlış bir söylenti mi olduğunu bilmiyoruz. Vision Pro ile daha derin entegrasyon bir olasılık ve belki de visionOS'u destekleyen çizim uygulamalarıyla çalışabilir. Ayrıca Apple Pencil'ın sadece beyaz yerine hem siyah hem de beyaz renkte gelme ihtimali de var.

Magic Keyboard

Apple, Magic Keyboard'u elden geçirerek mevcut versiyon için kullanılan poliüretan malzeme yerine alüminyumdan yapılmış daha sağlam bir çerçeve sunmayı planlıyor. Çerçeve ve klavyenin etrafındaki alan alüminyumdan yapılırken, dış kabuk hala silikondan yapılacak.

screenshot_1-068.jpg

Alüminyum yapı sayesinde iPad ve Magic Keyboard kombinasyonu hem görünüm hem de işlevsellik açısından bir MacBook'a daha çok benzeyecek. MacBook'taki trackpad'e benzer daha büyük bir trackpad olacak, böylece klavye MacBook benzeri bir yazma ve gezinme deneyimi sunacak.

Apple yeni Magic Keyboard için daha kaliteli malzemeler kullanıyor, bu nedenle daha pahalı olabilir. Mevcut model 11 inçlik versiyon için 299 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Yeni Magic Keyboard, boyutları benzer olduğu için (iPad Pro için 11,1 ve 12,9 inç ve iPad Air için 10,9 ve 12,9 inç) yakında çıkacak olan iPad Air ve iPad Pro modellerinin her ikisiyle de çalışabilir.

Diğer Aksesuarlar

Apple, Apple Watch kayışları, iPhone kılıfları ve iPad kılıflarından oluşan ürün yelpazesini düzenli olarak yeniliyor ve yeni renk seçenekleri sunuyor. Birçok aksesuar için yeni yaz renkleri görebiliriz ve Apple'ın yeni tasarımlara uyum sağlamak için iPad kılıflarını güncellemesi gerekecek.

Vision Pro Genişleme

Söylentiler, Apple'ın Vision Pro kulaklığını WWDC'den önce başka ülkelere de genişleteceğini gösteriyor ve zamanımız daralıyor. Apple'ın Vision Pro'yu 7 Mayıs etkinliğinin bir parçası olarak İngiltere, Kanada, Çin gibi ülkelere ve daha fazlasına getirdiğini görebiliriz.

Etiketler : , ,
İş Yatırım iki banka hissesi için AL önerisi verdi

İş Yatırım iki banka hissesi için AL önerisi verdi

İş Yatırım, YKBNK-Yapı Kredi Bankası ve TSKB-TSKB için hedef fiyatını ve tavsiyesini değiştirdi

Zirat Yatırım iki hisse için hedef fiyatı yükseltti

Zirat Yatırım iki hisse için hedef fiyatı yükseltti

Ziraat Yatırım TSKB ve TTKOM hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyesini revize etti

YKBNK hisseleri için 8 aracı kurum hedef fiyat açıkladı

YKBNK hisseleri için 8 aracı kurum hedef fiyat açıkladı

YKBNK hisseleri kaç TL'ye yükselebilir, ne kadar kazandırabilir, 8 aracı kurum tahminlerini açıkladı

İlgili Haberler