Çin'de kişi başı kargo sayısında inanılmaz rakam

Çin'de kişi başı kargo sayısında inanılmaz rakam

Çin'de Yıllık Kişi Başı Kargo Sayısı 90'ı Aştı: E-Ticaret Devrimi Devam Ediyor

A+A-

Çin'de e-ticaret patlaması, kişi başına düşen yıllık kargo sayısını 90'ın üzerine çıkararak ülkenin dünyanın en büyük kargo pazarı olma konumunu sağlamlaştırdı.

Devlet Posta Bürosu Başkanı Zhao Chongjiu, bugün düzenlenen bir basın toplantısında, 2023 yılında Çin'de kişi başına kargo kullanımının 90 adedi aştığını açıkladı. Bu rakam, Çin'de e-ticaretin günlük yaşamda ne kadar önemli hale geldiğinin bir göstergesi.

Zhao, kargo sektörünün iş hacminin üst üste 10 yıldır dünyada birinci sırada yer aldığını da hatırlatarak, 2023 yılında iş hacminin 2022'ye göre %19,4 artışla 132 milyar adede ulaştığını belirtti. Sektörün elde ettiği gelir ise %14,3 artışla 1,2 trilyon yuan oldu.

Çin'in Posta Sektöründe de Çift Haneli Büyüme:

Çin'in posta sektörü de 2023'ü çift haneli büyümeyle tamamladı. Geçen yıl posta sektöründe tamamlanan teslimat sayısı yıllık %16,5, iş geliri ise yıllık %13,5 artış gösterdi.

Çin Devlet Posta Bürosu'ndan verilen bilgiye göre, geçen yıl ülkenin posta sektöründe tamamlanan teslimat sayısının yıllık %16,5 artışla 162 milyar adete, iş gelirinin ise yıllık %13,5 artışla 1 trilyon 500 milyar yuana ulaştığı belirtildi.

E-Ticaretin Büyüme Hızı Devam Edecek:

Çin'in e-ticaret pazarı, dünyanın en hızlı büyüyen pazarlarından biri olmaya devam ediyor. Uzmanlar, önümüzdeki yıllarda da bu büyümenin devam etmesini bekliyor. Bu durum, kişi başına düşen kargo sayısında da bir artışa yol açacak.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler