İş Yatırım Ereğli Erdemir (EREGL) için hedef fiyatını açıkladı

İş Yatırım Ereğli Erdemir (EREGL) için hedef fiyatını açıkladı

İş Yatırım, EREGL-ERDEMİR için hedef fiyatını 55 TL'den 65 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu.

A+A-

Yüzde 100 bedelsiz sermaye ve temettü dağıtma kararı alan Ereğli (EREGL) ile ilgili İş Yatırım raporunu paylaştı. Şirket, Ereğli için hedef fiyatını 55 TL'den 65 TL'ye yükseltirken, 'Al' tavsiyesini sürdürdü. Raporun öne çıkan noktaları ise şöyle:

Küresel talep görünümü kısa vadede heyecan verici değil

Dünya genelinde sıkılaştırıcı para politikaları ve yüksek enerji maliyetleri nedeniyle tüketim ve yatırım harcamalarının yavaşlaması çelik girdisi olan sektörlerin faaliyetlerini olumsuz etkiliyor. Buna ek olarak, dünyanın açık ara lider çelik üreticisi konumunda olan Çin'de yaşanan gayrimenkul krizi, çelik sektöründe kapasite fazlalığına yol açarak fiyatları aşağı yönde baskılıyor. Sıkı para politikalarının gecikmeli etkisi nedeniyle bir süre daha yavaş seyretmesi beklenen küresel ekonomik faaliyet ile Çin emlak piyasasındaki yapısal sorunların kısa vadede ortadan kalkmayacağı dikkate alındığında, bu yıl için görünüm de çok iyimser değil. Talep tarafindaki gidişatın ancak 2024'ün ikinci yarısıyla beraber, parasal gevşemenin başlaması ve Çin’de gayrimenkul piyasasını canlandırmak için atılacak adımlar doğrultusunda iyileşebileceğini öngörüyoruz.

Yerli entegre üreticilerin satış hacimleri büyümeye devam edecek

Zayıf talep dinamiklerinin baskın olduğu küresel makroekonomik ortama rağmen, Türk çelik talebi 2023 boyunca güçlü seyrederek yıllık bazda %17,1 oranında büyüme kaydetti. Yurtiçi tüketimin bu yıl da, özellikle deprem bölgelerinin yeniden inşası ve hızlanması beklenen kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle artan inşaat demiri talebi sayesinde, daha yavaş bir hızda da olsa büyümeye devam etmesini bekliyoruz. TCMB’nin iç talebi yavaşlatmaya yönelik politikaları ile son dönemde artan çelik ithalatı önümüzdeki dönemde yurtiçi üretimi baskılayabilecek faktörler olarak öne çıksa da, entegre üretim sayesinde maliyet avantajına sahip olan ve geniş müşteri ağıyla ön plana çıkan Erdemir ile Kardemir’in satışlarının 2024 yılında güçlü seyretmesini bekliyoruz.

Zorlu bir yılın ardından Erdemir için yeni bir dönem başlıyor

2023 yılı, deprem felaketi sonucu İsdemir tesislerinde üretimin geçici olarak durması, çelik fiyatlarındaki gerilemenin faaliyet karlılığını baskılaması, yüksek ertelenmiş vergi giderleri gibi nedenlerle Erdemir için zor bir yıl olurken 2024’ün şirket için bir toparlanma yılı olmasını bekliyoruz. 2024 yılı için i) satış hacminde düşük baz etkisi kaynaklı çift haneli büyüme, ii) ton başına FAVÖK’te 2019'dan bu yana devam eden tesis modernizasyonlarından beklenen verimlilik kazançlarının desteğiyle iyileşme (2023: 89$, 2024T: 130$), iii) ertelenmiş vergi giderlerinde azalma sonucu güçlü net kar büyümesi öngörüyoruz. Erdemir’in geçtiğimiz ay duyurduğu Net Sıfir Yol Haritası’nı yalnızca çelik sektörünün yeşil dönüşümü yolunda bir adım değil, aynı zamanda şirketin hammadde ve enerji tüketiminde kendine yetebilirliğini artırma stratejisinin bir uzantısı olarak görüyoruz. GES ve peletleme tesisi yatırımlarının Erdemir'in uzun vadeli ortalama ton başına FAVÖK’ünü yıllık 50$ artıracağını hesaplıyoruz. Ayrıca, açıklanan büyük yatırım paketinin orta-uzun vadede şirketin temettü politikası üzerinde önemli bir etkisi olmasını beklemiyoruz. Bu doğrultuda, EREGL için hedef fiyatımızı 65TL’ye yükseltirken (önceki: 55 TL), %38 getiri potansiyeliyle hisse için AL tavsiyemizi koruyoruz.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler