Bitcoin rallisi tam gaz sürüyor: 60 bin dolara göz dikti

Bitcoin rallisi tam gaz sürüyor: 60 bin dolara göz dikti

Bitcoin'de yükseliş kaldığı yerden devam ediyor. Bitcoin Kasım 2021’den bu yana ilk defa 59 bin dolar seviyesini test etti ve 60 bin dolar seviyesine göz kırptı.

A+A-

Bitcoin, gün içinde yüzde 3'ün üzerinde artışla 59 bin doların üzerini test etti. Bu rakam Kasım 2021'den bu yana görülen en yüksek seviye olarak kaydedildi.

Bitcoin, Kasım 2021'de 69 bin dolar ile tarihi zirvesini görmüştü. Bitcoin bu yükselişi ile zirve seviyesinin yaklaşık yüzde 17 oranında halen gerisinde.

VanEck Associates Dijital Varlık Araştırmaları Başkanı Matthew Sigel, "Dijital altına maruz kalmak isteyen hem perakende hem de kurumsal yatırımcıların ilgisinin arttığına dair kanıtlar görüyoruz. Tarih, daha da dik ve şiddetli rallilerin kapıda olduğunu gösteriyor" yorumunu yaptı.

Yine de bazı analistler rallinin gerilmekte olduğu görüşünde. Singapur'daki OSL SG Pte'nin İşlem Masası Müdürü Stefan von Haenisch, potansiyel bir risk olarak Bitcoin alımlarını finanse etmek için borçlanma maliyetlerinin yükseldiğine işaret etti.

Stefan von Haenisch, "Böylesine agresif bir hareketin ardından bir düzeltme kaçınılmaz görünüyor - fonlama oranları bu kadar yüksek primlerle, uzun vadeliler arasındaki kaldıracın ortadan kalkması an meselesi. Bitcoin'de 50 bin doların ortalarına doğru bir düzeltme şaşırtıcı olmayacaktır" değerlendirmesini yaptı.

İlgili Haberler