Çin'de kripto paralara olan güven eriyor

Çin'de kripto paralara olan güven eriyor

Yayınlanan yeni bir ankete göre Çin’de bulunan insanların kripto para birimlerine olan güveninde yalnızca son bir ay içinde önemli derecede düşüş yaşandı.

A+A-

Veri şirketi Morning Consult tarafından 16 Eylül 2021’de yayınlanan yeni bir ankete göre Çin’in kripto para birimlerine olan güven gittikçe düşüyor. Sonuçlarda, insanların kripto paralara olan güveninin yalnızca bir ay içinde %16 düştüğü gözlemlendi. 

Ağustos ayında ankete katılan yetişkinlerin yalnızca %29’u kripto para birimlerine “çok” veya “biraz” güvendiklerini söyledi. Bu oran temmuz ayında %45’ti. 

Donanımhaber'in haberine göre neredeyse tüm ülkede Bitcoin madencilik operasyonları yasaklandığı için çoğu insanın kripto paralardan soğuduğu belirtiliyor. Ülkenin kripto para birimlerine karşı yaptığı baskılar henüz bitmiş değil. Hükümet, bu hafta başında yaptığı duyuruda Kuzey Hebei eyaletindeki madencilerin peşine düşeceğini açıklamıştı. Bunun yanı sıra da bankacılık sektörünün kripto para karşıtı kampanyalarını artırdığı da gözlemlendi. 

Güven oranlarındaki düşüş ABD ile karşılaştırıldı. ABD’de yapılan anket sonuçlarında insanların kripto para birimlerine karşı olan güveninde yalnızca %2’lik önemsiz bir düşüş yaşandığı gözlemlendi.

En çok güvenen ülke: Hindistan

Bunlara ek olarak Morning Consult, anketlerine dahil ettiği 15 ülke arasında Hindistan’ın %86 ile kripto para birimlerine en çok güvenen ülke olduğunu gösterdi. Brezilya %69 ile ikinci sırada yer alırken Meksika %65 ile üçüncü sırada yer aldı. 

Japonya ve Güney Kore ise kripto paralara en az güvenen ülkeler arasında yer alıyor. Bu ülkelerde ankete katılanların %48’i kripto para birimlerine hiç güvenmediklerini ifade etti.